Roberto bakt weer pizzas op La Palma

Een paar maanden nadat Roberto zijn huis en zijn restaurants had verloren door de vulkaan, kwam ik hem tegen.

De vulkaan had in ieder geval niet zijn optimisme meegenomen. Opgewekt als altijd vertelde hij me dat de toekomst voor hem weer helemaal openlag. Een ding was voor Roberto duidelijk: “Ik zal nooit weer een pizza bakken.”

Afgelopen weekeinde heb ik de beste pizza gegeten die er op La Palma wordt bereid. De pizzabakker was Roberto.

In het Restaurant Adagio heeft Roberto opnieuw een houtoven gebouwd, het ruikt er heerlijk naar gebakken brood, tomaat, oregano en basilicum. Ik kon het niet laten om Roberto te confronteren met zijn uitspraak: “Ik zal nooit weer een pizza bakken.”

Roberto heeft ondanks de duizend en een mogelijkheden die het verlies van een huis hem gaf ervoor gekozen om op La Palma te blijven. Op het moment dat er geen pizza’s worden gebakken, is hij druk met het bouwen van een huis, niet ver van de gestolde lava. En om dat te realiseren gaat de opbrengst van iedere pizza naar zijn nieuwe huis.

Ik beloofde Roberto te promoten, maar dat was volgens de trotse Italiaan aardig bedoeld maar nergens voor nodig. “Ik bak al meer dan 20 jaar pizza’s op La Palma, mijn klanten keren altijd terug. Mijn restaurant zit nu al vol en in de wintermaanden is het nog drukker.”

“Als ik je niet hoef te promoten,” was mijn antwoord, “dan wil ik in ieder geval laten weten waar je de lekkerste pizza’s op La Palma kunt eten.”

Ik hoefde niet op de kaart te kijken om te weten dat ik zou kiezen voor de pizza “erotica”, niet vanwege de naam of de veronderstelde afrodisiaca bijwerkingen maar louter en alleen vanwege de smaak. De pizza erotica is met spinazie, gorgonzola, walnoten, kaas en tomaat.

Mocht de pizza erotica toch een afrodisische bijwerking hebben, dan is het dat je na iedere hap meer liefde voelt voor de maker van dit hemelse gerecht.  De day after wilde ik  niets liever dan zo snel mogelijk terugkeren naar pizzeria Adagio in El Paso.

Met de pizza’s van Roberto keert een stukje La Palma terug zoals we dat kennen van voor de vulkaaneruptie.

Pizzeria Adagio:
Adres Carretera General Tajuya 49, 38758 El Paso, La Palma.
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 13 tot 15.30 uur en van 18.30 tot 22 uur.

Lees ook:
pizzas-bakken-de-mazen-van-de-wet/

 

12 reacties op “Roberto bakt weer pizzas op La Palma

  1. Wat een positief en culinair verhaal. Zelfs een positief ingesteld iemand kent zijn golven en dalen en daar is dit verhaal een mooi voorbeeld van. Een ongetwijfeld heerlijke pizza met verse producten. Jammer dat ik “iets” verderop woon.

  2. Wij had een huis gebouwd boven Todoque. Het is volledig verdwenen. Adagio was de eerste pizzeria dat wij hebben bezocht in El Paso veel jaren geleden. Zijn tweede bijna in Los Llanos ook een favoriet. Ben blij dat hij nu een derde begint. Allemaal Adagio van naam.

  3. Dat vind ik nu zo mooi aan La Palma en zijn bevolking. Ze blijven altijd vrolijk en positief. Geweldig. Daarom brengen we ook graag onze vakantie op La Palma door.
    Gr. Heika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *