Ann en David zoeken nieuwe bewoners B y B

Ann en David zijn twee bekende gezichten in het noorden van La Palma. 21 jaar geleden vertrokken ze op een regenachtige dag vanuit Yorkshire in Engeland naar de Canarische eilanden.

Na een lange zoektocht op de Canarische archipel kwamen ze aan op La Palma. Op het groene eiland woonden ze een paar maanden in Mazo en in El Paso totdat de makelaar enthousiast vertelde over een groot huis met mogelijkheden in Franceses.

Never nooit niet
´  Het noorden never nooit niet’, was hun eerste reactie. Het mooiste gebied van La Palma met zijn uitbundige natuur, diepe kloven, uitzonderlijke vergezichten was in hun ogen eerder een plek voor geiten dan om samen te gaan wonen.

Ze zijn toch gaan kijken en waren opslag verliefd. Een liefde die alleen maar groter werd met de jaren dat ze er woonden. ´  In het noorden zingen de vogels net zo mooi als op de rest van het eiland maar wordt het gezang niet versterkt door de geluiden van motorisch verkeer, de bewoners zijn er liefdevol en er is nooit een tekort aan vers gerooide aardappelen.’

Teamwork
En ook in het noorden van La Palma schijnt de zon met in de periode van 8 mei tot 1 augustus op dag zowel een zonsopkomst als een zonsondergang achter de horizon.

Op het landgoed van meer dan 4000 meter bevinden zich meerdere onderkomens voor 10 gasten en de bewoners zelf.

David is ingenieur van beroep en hoefde zich nooit een dag te vervelen. Hij heeft beide huizen en bijgebouwen gerenoveerd tot de meeste populaire verblijfplaats voor wandelaars en natuurliefhebbers van het noorden. Ann werkte in de hostellerie en zorgde voor bezoekers en verbouwde groenten op het land.

Wonen op La Palma
Na duizenden gasten te hebben voorzien van een schoon bed gaan Ann en David met pensioen. De sfeervolle accommodatie in het dorpje Franceses staat te koop.
Finca Franceses biedt niet alleen een prachtige locatie om te verblijven maar ook een inkomen om op La Palma een bestaan op te bouwen.

Om het tot een succes te maken hebben Anne en David nog wel een belangrijke tip. Je moet er allebei 100 % achterstaan om aan dit project te beginnen.
Mocht je stilletjes zijn begonnen met dromen dan zou je contact op kunnen nemen met Anne en David. Vergeet niet om ze de groeten te doen uit El Paso van Marjan en Siepko.

Meer informatie over het noorden van La Palma

We hebben voor de rondreis vele gasten ondergebracht in Finca Franceses

Het prachtige huis van Ann en David is inmiddels verkocht.

8 reacties op “Ann en David zoeken nieuwe bewoners B y B

  1. Beste Marjan en Siepko ,we zijn helaas te oud voor dit avontuur in het rustige noorden maar de vakanties blijven wel op La Palma door brengen,nog een paar maandjes dan is het weer zo ver .Groeten uit een vochtig Nederland Wim en Miep Arens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *