Restaurant los Lavaderos in Tazacorte

Het echtpaar dat de kiosk op het strand van Los Guirres runde, zal nooit de middag van 10 november 2021 vergeten, toen het kleine paradijs voor zwemmers en surfers verdween onder de lava.

Er volgden twee zware jaren, totdat hun nieuwe droom werkelijkheid werd. Deze week openden ze een restaurant genaamd Los Lavaderos op een iconische locatie in het historische centrum van Tazacorte.

De oude wasplaats
Op de plek waar vroeger de dorpsbewoners hun kleding wasten, is nu een trendy restaurant verrezen. Op het dakterras, met het beste uitzicht op de ondergaande zon, kun je genieten van een drankje en een hapje.

Op het ruime terras, waar het klimaat van La Palma zich van zijn beste kant laat zien, is het puur genieten. We hebben deze week bezoek van een vriendin en begonnen de avond daarom feestelijk met een glas cava.

We kozen voor het diner de picadita, een plank met verschillende gerechten. De variatie was eindeloos; krokante viskroketjes, knapperige groentes met kip, patatjes, de zoete aardappel met mojo, paddenstoelen met roerei, paprikaatjes padron, gefrituurde inktvis met sardientjes, een rode tomatensaus.

Samen delen
De eilandbewoners geven er de voorkeur aan de tafel vol te zetten met gerechten om vervolgens samen te delen. We waren overweldigd door de variatie, de hoeveelheid en vooral de smaak; het was heerlijk!

De gerechten op de plank van meer dan een meter waren ruim voldoende voor ons drieën. Alleen onze vriendin bestelde nog een nagerecht met drie lepeltjes om het samen te delen.

We hadden na het afrekenen het gevoel dat we veel meer hadden ontvangen dan waarvoor we hadden betaald.

Restaurant Los Lavaderos is het zoveelste bewijs dat La Palma na de vulkaanuitbarsting sterker terugkomt.

Geef nooit op en verlies nooit je dromen!

Restaurant Los Lavaderos
Tazacorte
Tel: 634 818 958
Openingstijden: 13.00 – 20.00 uur
Dinsdag en woensdag gesloten.
Route: Wandel tegenover het kerkje in het centrum van Tazacorte het straatje Casco Historico in. Wandel 250 meter in de richting van de kust.

 

 

 

.

 

 

 

 

13 reacties op “Restaurant los Lavaderos in Tazacorte

  1. Ziet er top uit, gaan we zeker eens uitproberen. Dank Siepko. Je enthousiasme siert je maar ik stel eerder vast dat het toerisme op ons eiland sterk verminderd is en dat vele vluchten gewoon afgeschaft zijn. De tweede economie van La Palma zal veel inzet vragen om weer op het peil te komen van voor de uitbarsting. Grts Paul (Casa Verde El Paso).

  2. Inderdaad, dit nieuwe, charmante en reeds succesvolle restaurant is, zoals weer eens perfect beschreven, een aanrader! 👍😎

  3. Wij genoten van de plank, een perfecte kennismaking met een keuze uit hun kaart. Één kleine opmerking, de meeste gerechtjes zijn warme bereidingen die op de plank in een mum van tijd afkoelen.

  4. Gisteren terug uit La Palma gekomen en natuurlijk naar het fijne en gezellige restaurant los Lavaderos geweest.
    Wat fijn dat deze mensen de moed en het doorzettingsvermogen hebben gehad om weeropnieuw te beginnen.

  5. Wij zijn eind juli op La Palma voor de eerste keer. Ik zet dit restaurant zeker even op ons lijstje. Heb sowieso nu al zin in deze vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *