Bellisimo, bellisimo, el gran artista de La Palma!!!

Om alle schilderijen voor de expositie in Bar La Garza in El Tablado op te kunnen hangen, moest ik meer dan 20 gaatjes boren in de eeuwenoude muur. Plug in de muur, haakje erin gedraaid en olé, de expositie is gereed om bewonderd te worden.

Bellisimo, bellisimo!
De eerste bezoekers zijn al komen kijken en waren uitermate positief. De reactie die me verlegen maakte, kwam van, hoe kan het ook anders, een Italiaan. Hij riep meerdere malen met luide stem in de volle bar: ‘Bellissimo, bellissimo!!!’

El gran artista!

De Italiaan zwaaide met zijn armen en omhelsde me: ´  Felicidades para mi amigo y el gran artista Siepko!´

Ik heb hem een kaart in handen gedrukt met mijn telefoonnummer, zodat hij bij terugkomst in Italië een bestelling kan plaatsen.

Om heel eerlijk te zijn, verwacht ik geen reactie. Zijn woorden waren natuurlijk wel gemeend, maar na al die schoonheid van La Palma is hij bij thuiskomst ongetwijfeld al die bellissimo schilderijen al lang weer vergeten.

Zelfs de culturele krant van La Palma heeft het opgenomen in de agenda met een speciale vermelding. Lees: exposicion-de-siepko-en-el-tablado/.

Wandelpad in het dorp El Tablado dat gaat naar de schilderijen in de bar La Garza.

De droom
Je zou bijna van al die positieve aandacht opstijgen. Om met beide benen op de grond te blijven, kreeg ik nog dezelfde nacht een droom, of was het een nachtmerrie.

Ik droomde dat er een groot kunstkenner voorbij kwam met veel aanzien in de kunstwereld. Tussen al mijn schilderijen hing een reproductie van een andere kunstenaar. De kunstkenner wees naar de reproductie en zei: ‘Dat is echte kunst en vele malen beter dan al die andere schilderijtjes aan de muur.’

Ego
Eigenlijk was ik wel blij dat mijn door de Italiaan opgeblazen ego in mijn droom werd doorgeprikt. Als nuchtere Fries voel ik me toch net wat comfortabeler met beide benen op de grond.

In het authentieke El Tablado hangen mijn schilderijen op hun plek. Bezoekers kunnen het combineren met een lunch in Bar Garzita en een wandeling door het dorp en de diepe kloven. Cultuur, natuur en culinair, drie vliegen in een klap!

 

Neem contact op per Whatsapp om de lunch te reserveren. Er is maar beperkt ruimte in de keinste bar van La Palma. Whatsapp Claire: 0034 663 284 884

Lees ook: Schilderijen Siepko

 

2 reacties op “Bellisimo, bellisimo, el gran artista de La Palma!!!

  1. De getoonde schilderijen zijn echt heel mooi, Siepko. Ik hoop voor jou dat er kopers zullen zijn die deze schilderijen een mooi plekje zullen geven in hun huis. Veel suc6. Groeten. Joseline

  2. Ook ik vind je werk heel mooi Siepko! Hopelijk leidt de expositie van deze nuchtere Fries tot vele ontnuchterende reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *