Espacio 20/21 de arte in Tijarafe

La Palma vergelijk ik wel eens met Alice in Wonderland. Soms hoef je alleen maar een hoek om te lopen om overdonderd te worden met een totaal ander landschap.

De overgang is groot wanneer je vanuit de levendige Bar Canarias in Tijarafe voor een koffie de enorme deur opent die toegang geeft tot de hoger gelegen kunsttempel in het dorp. In alle stilte kun je hier de schilderijen horen spreken.

Foto` s: espacio de arte

Donker en licht
Op de begane grond van het serene gebouw met zacht licht wordt het verhaal verteld dat niet in woorden kon worden uitgedrukt. Terwijl je door de indrukwekkende expositie loopt, vergeet je te oordelen. Het is ineens niet meer belangrijk of een schilderij mooi of lelijk is. Alle tentoongestelde werken van verschillende Spaanse kunstenaars vertellen samen een verhaal – het aangrijpende verhaal van de dictatuur van Franco die in 1975 tot een einde kwam, een van de donkerste periodes uit de Spaanse geschiedenis.

Op de eerste verdieping van 20/21 espacio de arte is ruimte voor kleur, lucht, humor en verbeelding, met elke zes maanden een nieuwe expositie.

Na de indrukwekkende deur van het museum achter me te hebben gesloten, open ik een nieuwe deur in het land van Alice. Ik wandel verder over het pittoreske dorpsplein van Tijarafe. De lucht is blauw, de Canarische huizen kleurrijk, de kerk imposant en het eeuwenoude plein waarop jaarlijks de duivel danst lijkt tijdloos. Ik waan me opnieuw in een andere wereld.

De kerk van Tijarafe (foto: S.W.)

 

20/21 espacio de arte
Het museum met moderne en hedendaagse kunst van het einde van de 20e eeuw tot het begin van de 21e eeuw beschikt over een bibliotheek voor verdere verdieping.  Om het museum in alle rust en stilte te bezoeken, kun je vooraf een reservering maken via de website: 2021lapalma.com/ De toegang is gratis.

Lees ook cultuur La Palma

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *