De reisgids La Palma heeft een nieuwe look

Na de epidemie en kort daarna de eruptie van de vulkaan Tajogaite kwam het toerisme op La Palma volledig tot stilstand. De reisgids bleef liggen als een pondje gehakt over datum in de koelkast van de supermarkt.

Toen de vulkaan na 83 dagen tot rust kwam, heb ik een deel van de informatie in de reisgids herschreven. Het hoofdstuk over Todoque moest noodgedwongen worden geschrapt, aangezien het onder de lava was verdwenen. In plaats daarvan werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd over de vulkaan Tajogaite.

De omslag van de negende editie van de reisgids met de rokende vulkaan op de omslag.


Fris en fruitig

Inmiddels zijn er alweer drie jaar verder in de tijd. De nieuwe editie van de reisgids heeft een frisse uitstraling gekregen. De grijze foto van de vulkaan is vervangen door een afbeelding van een weelderig groen landschap in het noorden van La Palma. Niet grijs maar groen is weer de kleur van La Palma. Ook staat de nieuwe editie weer vol met tips voor prachtige groene wandelingen. Het optimisme is terug!

Nieuw in de reisgids
Uit de vulkaan Tajogaite komt nog altijd rook. In de nieuwe editie van de reisgids staan uiteraard alle locaties vermeld van waaruit deze spectaculaire verschijning het beste te bezichtigen is.

Er is inmiddels een weg aangelegd over de nog warme lava, waardoor we vanuit het westen weer naar het zuiden kunnen rijden. In Puerto Naos zijn de eerste bewoners teruggekeerd. Een bezoek aan Puerto Naos en het strand is mogelijk, maar hiervoor moet je wel eerst een QR-code aanvragen.

De omslag van de tiende editie van de reisgids is fris en fruitig zoals ik La Palma het liefste zie.
De nieuwe tiende editie van de reisgids. Het optimisme is terug op La Palma!

Meest actuele reisgids van La Palma
Er zijn veel meer nieuwtjes. De eigenaar van het restaurant bij het strand Los Guirres dat verdween onder de lava is opnieuw begonnen in Tazacorte. Roberto, de bekendste pizzabakker van het eiland, bakt nu zijn pizza’s in El Paso. De openingstijden van restaurants en musea zijn weer up-to-date.

Als je een auto en een huis boekt via Oceaanzicht, krijg je de reisgids binnen een week gratis thuisgestuurd. Op deze manier hebben we de afgelopen 10 jaar meer dan 6000 eilandgasten kunnen informeren over al het moois dat La Palma te bieden heeft.

De reisgids “Ontdek de verborgen schatten van La Palma” is op dit moment hoe dan ook de meest actuele reisgids die verkrijgbaar is over La Palma. En mocht er iets veranderen, dan wordt dat in de update van de reisgids vermeld.

Meer informatie over de reisgids

3 reacties op “De reisgids La Palma heeft een nieuwe look

  1. Mooi hoor Siepko, ik geef de oude gids een mooi plekje want die beschrijft hoe het was voor de vulkaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *