Het zonnetje schijnt weer in Puerto Naos

 

Puerto Naos, de grootste badplaats van La Palma aan de westkust, is weer geopend. We zijn dit weekend afgedaald naar de kust met een tas met badkleding, een zonnebril, handdoeken en een parasol.

Na de eruptie van de vulkaan Tajogaite veranderde het levendige, zonnige dorp aan zee in een spookstad. Puerto Naos was volledig afgesloten vanwege de aanwezigheid van giftige gassen die door de vulkaan werden uitgestoten en aan de kust in Puerto Naos en Bombilla naar de oppervlakte kwamen. Behalve het kleine stukje strand bij de rots op Playa Chica dat nog afgesloten is, schijnt in Puerto Naos weer de zon.

Ik was positief verrast door het grote aantal badgasten op het strand. De zee was nog even blauw en het water verkwikkend. Er heerste een opgewekte, positieve sfeer. De heropening van Puerto Naos heeft het eiland weer een stukje van ons leven teruggegeven.

Volgens de laatste berichten gaat het aangrenzende hotel Sol op 1 juli weer open. En onze Mark, de eigenaar van de Beach Bar, verwacht begin november weer te kunnen openen.
Zolang de restaurantjes op de boulevard nog gesloten zijn, doet de knalgele foodtruck met een gezellig terras goede zaken.

Voor iedereen die niet kan wachten, heb ik maar één advies: geduld is een schone zaak, en op La Palma komt uiteindelijk altijd alles goed. We gaan deze zomer alvast volop genieten van het enige palmenstrand van La Palma.

Puerto Naos, badplaats aan de westkust van La Palma

6 reacties op “Het zonnetje schijnt weer in Puerto Naos

  1. Jeminee, wat heerlijk!
    Nog even wachten en dan komen wij ook weer naar “ons appartement”!
    Fijn dat je ons mee laat genieten, Siepko!

  2. Heerlijk dat bijna alles weer open gaat. Als Mark november opengaat, dan hoop ik dat Francesco & Anna van Mangos hun deuren ook weer openen.
    Kijk vrijwel dagelijks op je site of een wanneer we weer kunnen huren in Puerto Naos….good luck🍀🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *