Het best bewaarde geheim

De diepblauwe kleur van de Atlantische Oceaan, afgewisseld met canyons, steile wanden, overhangen, kleine grotten, tunnels en het  adembenemende onderwaterleven maken La Palma tot een uniek duikgebied. De onderwaterwereld van het Canarische eiland La Palma is fascinerend!

Het zicht onder water is op de meeste dagen van het jaar uitstekend, meer dan 50 meter is geen uitzondering! Op La Palma heb je geen last van stromingen, behalve soms in het zuiden. De watertemperatuur ligt tussen de 18 en 25 graden.

La Palma een ideale duikbestemming voor beginnende én ervaren duikers. Geniet van La Isla Bonita, ook onder water!

Duiken op La Palma

Onderwaterwereld van La Palma.

Duiken

Op La Palma kan het hele jaar gedoken worden. En zelfs voor wie die nog nooit eerder een duik heeft gemaakt is er een mogelijkheid om de intrigerende onderwaterwereld van La Palma te gaan beleven!

Het vulkanische landschap onder water is bijzonder en kent een grote biodiversiteit.

Duikstekken zijn voor iedereen gemakkelijk toegankelijk en ineteressant voor beginners en ervaren duikers.

Snorkelen op La Palma.

Snorkelen

Om vissen te zien hoef je niet met een boot ver de zee op. La Palma kent enkele baaitjes en stranden waar je goed kunt snorkelen.

Een goede plek om te snorkelen vinden we Playa Charco Verde, rechts van de rots en Playa Zamorra in het zuiden van La Palma.

Neem je eigen snorkel mee of vraag bij een van de duikscholen op La Palma of je een masker kunt huren. Zij kennen als geen ander de onderwaterwereld van La Palma.

Introductieduik

Op mijn verjaardag kreeg ik een introductieduik cadeau. Samen met Mees en Marjan meldden we ons in La Bombilla waar de duikschool al aanwezig waren. Omdat het mijn eerste duik was kreeg ik voordat we de oceaan in gingen uitgebreide informatie.

Ik werd verrast door het vulkanische landschap met zijn tunnels en bogen en de enorme diversiteit aan onderwaterleven: kleine en grote gekleurde vissen, sepia’s, octopussen, een murene, platvissen en een zeepaardje. De duikfles op mijn rug maakten het mogelijk om een klein uur rond te kijken in de wonderlijke onderwaterwereld van La Palma.

De eerste duik smaakt naar meer. Voor de komende zomervakantie staat het halen van mijn duikbrevet te gepland.

Mees, Siepko en Marjan.

Duikschool blacksand.diving@gmail.com

De Nederlandse duikschool Casa de Buceo heeft een nieuwe eigenaar. Renaud is een ervaren en bevoegde instructeurs en neemt je graag bij de hand om je te begeleiden bij het maken van je eerste duik.

Voordat je het water ingaat krijg je uitvoerige uitleg over het onderwaterleven. Daarna maak je samen een duik in de oceaan met volledige duikuitrusting en één op één begeleiding. Natuurlijk kunnen ook ervaren duikers terecht bij Blacksand Diving.  voor het ontdekken van La Palma onder water.

Duikschool Blacksand Diving
Calle Conrado Hernández 4 in Los Llanos.
e-mail: blacksand.diving@gmail.com
Website: www.blacksanddiving.com

De duikschool Punkfish diving La Palma in het zuiden van La Palma biedt een kennismakingsduik. Onder begeleiding van een duikmaster maak je een duik van ongeveer 45-50 minuten. Een hele bijzondere ervaring voor wie nog nooit heeft gedoken om kennis te maken met de onderwaterwereld van La Palma.

Punkfish diving LA Palma biedt ook de mogelijkheid om met begeleiding te snorkelen.

Punkfish Diving La Palma
Calle Jose Torres Hernandez 1
38740 Fuencaliente de La Palma (Los Canarios)
Mobil/Whastapp 0034 606817142

www.punkfish-diving.com