Enthousiaste beginners

De kans dat je mij zal aantreffen met een hengel in de hand is uiterst klein. Met een gemiddelde van nog geen één keer in de drie jaar krijg ik het op de heupen en wordt er visvoer ingeslagen en de hengel gereed gemaakt.

Fantaserend over een grote vangst en een barbecue in de avond, daal ik met mijn zoon af naar de kust waar we enthousiast onze dobbers in het water werpen.

Vis zonder naam

Soms vangen we met veel geluk wel eens een dorada of een ander visje waarvan we de naam niet kennen. Bijna altijd is de vangst nihil en heb ik het brood dat als lokaas diende, uit verveling maar zelf opgegeten.

Wij zijn beginnende amateurs en zullen waarschijnlijk nooit verder komen dan deze status.

Vissers op La Palma

Vissen

Vergunning

Een toerist die tijdens zijn vakantie een beetje vist wordt bijna altijd vergeven, dat hij niet in het bezit is van de juiste visvergunning. Maak niet de fout om je hengel uit te werpen in het reservaat Reserva Marina dat gelegen is tussen El Remo en El Faro, de boetes zijn hoog!

Pas Op!

Als je vanaf de rotsen vist wees dan wel heel voorzichtig. Uit het niets komt er af en toe een golf die groter is dan de rest en meters hoger tegen de rotsen aankruipt. Je zult niet de eerste zijn die…

Strand en pier

Vanaf het strand kunnen enorme mantas en soms kleine haaitjes worden gevangen. Vanaf de pier van Santa Cruz en Tazacorte wordt vooral zeebrasemachtige en kleine zeebaars vanuit het water omhoog gehaald.

Voor mijn oom, die binnenkort bij ons komt logeren, heb ik een werphengel gekocht in een hengelsportwinkel in Los Llanos. Heel veel tips voor een overvloedige vangst kan ik hem helaas niet geven.

La Palma vissen