Het zonnige westen

Het levendige Dal van Aridane is een geliefde bestemming om de vakantie door te brengen op La Palma vanwege het goede klimaat en de nabijheid van stranden en het gezellige stadje Los Llanos. De keuze aan restaurants en winkels is groot.

Door de centrale ligging van het dal op La Palma zijn de wandelpaden en de verschillende gebieden goed te bereiken.

Dal van Aridane

Vulkaan

De vulkaanuitbarsting van 2021 heeft het landschap rond de dorpen Todoque en La Laguna veranderd. Het gebied is bedenkt met lava, meer dan 2000 woningen en gebouwen zijn verwoest. De badplaats Puerto Naos is op dit moment niet toegankelijk. Het gaat om een relatief klein gebied, een strook van ongeveer 3 kilometer breed en 10 kilometer lang.

Het aanbod aan vakantiehuizen is in het Dal van Aridane sterk afgenomen. Veel bezoekers kiezen er voor om een vakantiehuis te huren in Tijarafe.

De weg over de lavastroom naar het zuiden is geopend. Het strand van Tazacorte en Charco Verde is toegankelijk.

Plaza de España

Rond de kerk op de Plaza de España is het aangenaam toeven en lijkt iedereen alle tijd van de wereld te hebben.

Het goede klimaat maakt het mogelijk om het hele jaar door luchtige zomerkleding te dragen. En dankzij de horizontale en geplaveide straten is Los Llanos een van de zeldzame plekken op het eiland waar vrouwen zonder angst voor het afbreken van een hoge hak over straat kunnen gaan.

Meer informatie over Los Llanos de Aridane

Plaza de España

Los Llanos is een van de zeldzame plekken op La Palma waar vrouwen zonder angst voor het afbreken van een hoge hak over straat kunnen.
Zonnige westen

Plaza Chica

Los Llanos

Los Llanos is een relaxed stadje met het grootste aanbod aan winkels van het eiland. Ook als je niets nodig hebt, vind je in Los Llanos altijd wel iets wat je zou willen kopen. Een paar extra schoenen, een zomerjurk, een souvenir of de krant in je moedertaal.

Los Llanos mag dan wel de grootste stad van het eiland zijn, het blijft een kleine gemeenschap waarin de meeste mensen elkaar van gezicht kennen. Agenda´s en het maken van afspraken om elkaar te treffen zijn niet nodig. Ontmoetingen met vrienden en familieleden vinden spontaan plaats in de winkelstraat, waarna wordt doorgeschoven naar een terras of een barretje voor een praatje. Omdat de kans groot is dat je toch wel een bekende zult tegenkomen, wordt er meer aandacht besteed aan het uiterlijk dan elders op het eiland.

De dorpsbewoners ontmoeten elkaar op het plein bij de kerk. Op het ernaast gelegen terras onder Indische laurierbomen wordt gezellig gekeuveld. Onberispelijk geklede bankbedienden genieten van de koffiepauze, de oudere heren kijken ondeugend om zich heen, jonge moeders pronken trots met hun kleine.

Met de komst van de kinderen in de namiddag komt Los Llanos pas echt tot leven. Tussen de voetballende jochies krijgt een jong meisje haar eerste fietsles.

Alleen wanneer de deuren van de kerk opengaan en er een kist naar buiten wordt gedragen, komt het leven tot stilstand.

 

Kerkje Virgen del Pino

La Rosa

We wonen in El Paso maar winkelen, pakken een terrasje en gaan uit in Los Llanos. Wandelen doen we bijna dagelijks in La Rosa, de omgeving van het kerkje Virgen del Pino. In de reisgids hebben we onze vijf favoriete rondwandelingen bij ons om de hoek beschreven.

De kans is groot om in dit gebied de typische zwarte kraai van La Palma met zijn oranje snavel te spotten.

De markt van Argual

Op zondagochtend komt de Plaza Sotomayor het tot leven, wanneer verkopers van sieraden, souvenirs, huisraad, planten, honing en Duitse boeken hun handeltje uitstallen.

Gitaren, trommels en esoterische klankschalen verlevendigen de sfeer.
De markt van Argual vindt plaats op zondagochtend van 10.30 tot 14 uur.

Op zondagochtend zijn er twee markten in het Dal van Aridane. In los Llanos wordt groente verkocht en in Argual is een gezellige vlooienmarkt. Gitaren, trommels en esoterische klankschalen verlevendigen de sfeer.
Markten

Ontdek La Palma

Caldera de Taburiente
Grootste erosiekrater ter wereld
De grootste erosiekrater ter wereld en bezienswaardigheid nummer 1.
Caldera de Taburiente
Cumbre Vieja vulkanen La Palma
Uniek vulkanisch landschap
De Cumbre Vieja is een uniek vulkanisch landschap in ontwikkeling.
Cumbre Vieja
la palma westen bezienswaardigheden
Centraal, zonnig en levendig
In het levendige en zonnig gelegen Dal van Aridane vlieg je uit naar alle hoeken van het eiland.
Dal van Aridane
Hoogste top La Palma
De hoogste top
De hoogste top van La Isla Bonita (2426 meter) de Roque de los Muchachos is een spectaculair hoogtepunt en bezienswaardigheid.
Roque de los Muchachos
stranden La Palma
Het zonnige westen
De bezienswaardigheden van het zonnige westen zijn de gemoedelijke stranden en de eenvoudige restaurantjes bij zee.
Westkust
La Palma Noorden
Het ruige en authentieke La Palma
Een ruig en authentiek landschap met kleine dorpen op smalle stukken land tussen diepe kloven.
Het noorden
Bezienswaardigheid noordoosten laurierbos
Het laurierbos Los Tilos
Behalve het laurierbos Los Tilos valt er in het noordoosten veel te beleven.
Het noordoosten van het eiland
Love and peace La Palma noordoosten
Bloemenrijke streek
Bloemenrijke streek met een bijzondere aantrekkingskracht op idealisten en dromers.
Noordwesten
Santa cruz de la Palma
De koloniale hoofdstad
Flaneren door de koloniale hoofdstad.
Santa Cruz
Tijarafe Strandje
Zonnig en landelijk
Tijarafe is een landelijke en zonnige streek met relaxte bewoners. Ideale locatie voor een verblijf in een vakantiehuis.
Tijarafe
Het vulkanische zuiden
Het vulkanische zuiden
Wijn, zout, lava en vulkanen.
Vulkanen en zoutvelden
Zuidoosten La Palma
Het zuidoosten van La Palma
Het zuidoosten van La Palma, je rijdt er gedachtenloos aan voorbij. Dat is jammer, het zuidoosten heeft zijn eigen charme en sfeer.
Zuidoosten van La Palma
Vakantiehuis Jedey
Gelegen aan de rand van het natuurpark Cumbre Vieja biedt het met veel liefde ingerichte vakantiehuis Jedey een aangenaam verblijf in het zonnige westen van La Palma.
Bekijk
Casa Nela
Vanwege de centrale liging een schot in de roos voor wie het eiland La Palma wil gaan ontdekken.
Bekijk
Casa Seaview
Casa Seaview doet zijn naam eer aan, het gerenoveerde huis op de zuidelijke punt van La Palma heeft zicht op de oceaan en drie Canarische eilanden.
Bekijk
Mar Azul
Voor wie op La Palma geen straaltje zon wil missen biedt het dakterras ongestoord zonnen en streeploos bruin. Penthouse Mar Azul, op en top vakantie.
Bekijk
Casa Principal
Het ruime en comfortabele Casa Principal is centraal gelegen in het zonnige westen van La Palma en beschikt over een overdekt zwembad.
Bekijk
Villa Soñada
Villa Soñada, een droomhuis met zwembad voor een romantische vakantie op La Palma. Er is tafelvoetbal en petanque om elkaar sportief uit te dagen.
Bekijk
Villa Universo
Ik zal niet beweren dat het universum klein is in vergelijking met deze luxe villa maar het maakt ontegenzeggelijk onderdeel uit van iets groots.
Bekijk
Villa Castellana
Casa Castellana is een compleet ingerichte Canarische woning met een zwembad in Tijarafe. Het huis is gelegen aan het wandelpad de Gr-130.
Bekijk
Villa Sol
Prachtige villa met zwembad op La Palma met de toepasselijke naam Sol. Tijarafe is de streek met de minste neerslag en de meeste kans op zon.
Bekijk
Villa Mar
Villa Mar is een ruime Canarische bungalow met zwembad in het zonnige westen en gelegen iets onder het dorpje La Punta in Tijarafe.
Bekijk
Vakantiehuis Charco Azul
Luister naar het ruizen van de golven, voel de warme adem van een zwoele zeebries en kijk uit over de Atlantische Oceaan.
Bekijk
Vakantiehuis Las Tricias
Las Tricias is een van de mooiste streken op La Palma met drakenbloedbomen en pittoreske huizen. Dit spectaculair gelegen vakantiehuis zal je hart stelen.
Bekijk
Regata
Appartement Regata aan het strand van Puerto Naos in het zonnige westen van La Palma. Met iedere avond een zonsondergang.
Bekijk
Appartement Miriam
Vanaf het balkon van het appartement Miriam kijk je uit over de Atlantische Oceaan en hoor je het rustgevende geruis van de branding.
Bekijk
Villa Cameleon
Landelijk gelegen Canarische villa op La Palma met zwembad en heel veel extra`s. Prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.
Bekijk
La Palma Rondreis
De individuele rondreis brengt je naar de toppen van vulkanen, mysterieuze laurierbossen, gezellige stadjes, boerendorpjes en verlaten stranden.
Bekijk
Appartement Maria
Marianela zal je bij aankomst op La Palma warm verwelkomen. Ze is met recht trots op haar goed verzorgde en compleet ingerichte huisje.
Bekijk
Vakantiehuis Alma
Natuurhuisje Alma is landelijk gelegen in het noordwesten van La Palma bij het dorpje Las Tricias, voor rustzoekers en natuurliefhebbers.
Bekijk
Vakantiehuis Brezal
Vakantiehuis Brezal, Las Tricias in het mooie noordwesten van La Palma. Trek na het ontbijt de wandelschoenen aan en ga vanuit Brezal direct aan de wandel.
Bekijk
Vakantiehuis Victoria
Centrale en landelijke ligging in het zonnige westen van La Palma. In de buurt van de stranden en het gemoedelijke stadje Los Llanos.
Bekijk
Vakantiehuis Bayana
Het vrijstaande vakantiehuis Bayana is gelegen aan zee in het zonnige westen van La Palma tussen Puerto Naos en Playa Charco Verde.
Bekijk
Vakantiehuis Gamez
Gamez is een luxe vakantiehuis met een privé zwembad. De centrale ligging op La Palma is ideaal om het eiland te gaan ontdekken.
Bekijk
Villa Orion
Villa Orion is een vrijstaande villa in het zonnige westen van La Palma. Vanuit je luie ligstoelen naast het privé-zwembad kijk je uit over de Atlantische Oceaan.
Bekijk
Villa la Hoya
Villa la Hoya in een compleet en met zorg ingerichte, luxe vakantievilla met zwembad waar het je aan helemaal niets zult ontbreken.
Bekijk
Villa Babylon
Ruime en luxe villa Babylon op La Palma met zwembad en heel veel extra`s. Overweldigend uitzicht over de Atlantische Oceaan en privacy.
Bekijk
Villa Era
Deze ruime villa staat op een groot stuk land dat met niemand anders wordt gedeeld. Het zal je hier werkelijk aan niets ontbreken.
Bekijk
Vakantiehuis Palmeras
Vakantiehuis Palmeras is een compleet ingericht huisje met een heerlijke tuin. Onder de veranda zit je eerste rang met het beste zicht op de zon.
Bekijk
Villa Diamante
Villa Diamante met zwembad in het zonnige westen van La Palma. Groots en meeslepend wil ik leven, in deze villa kom je helemaal tot rust.
Bekijk
Villa Laguna
Centraal gelegen in het zonnige westen van La Palma in de buurt van de stranden, restaurants en het gemoedelijke stadje Los Llanos.
Bekijk
Vakantiehuis Picos
Vakantiehuis Picos is een met liefde gerenoveerde Canarische boerenwoning op La Palma, gelegen in de wildromantische omgeving van Tijarafe.
Bekijk
Vakantiehuis Yoya
Met hulp van enkele mannen uit de buurt is het familiehuis omgetoverd tot een comfortabele vakantiewoning met een heerlijke tuin.
Bekijk
Plattegrond La Palma

La Palma

La Palma wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd vanwege het stabiele klimaat en het aangename weer. Op La Isla Bonita schijnt altijd wel ergens de zon. Meer informatie weer en klimaat.

De bewoners worden Palmeros genoemd. Palmeros zijn bijna altijd rooms-katholiek maar bezoeken op zondag liever de bodega dan de mis. Meer informatie bewoners

Twee derde van het totale oppervlakte is beschermd natuurgebied. Om de top vanaf te kust te bereiken kom je door vijf verschillende vegetatiezones. Meer informatie natuurgebieden

Op La isla Bonita wonen ongeveer 90.000 inwoners en samen zijn ze verantwoordelijk voor een levendige eilandcultuur. Meer informatie cultuur

La Palma Vakantie

Bezoek de bezienswaardigheden en interessante plekken en geniet van het relaxte eilandleven. Lees meer over bezienswaardigheden

Ons favoriete restaurant bevindt zich aan de kust waar je kunt dineren met zicht over de Atlantische Oceaan. Meer informatie over restaurants

Het milde klimaat maakt het mogelijk om op praktisch alle dagen van het jaar buiten activiteiten te ondernemen zoals wandelen, mountainbiken, paardrijden  en duiken. Meer informatie over outdoor activiteiten

De kleur van de stranden is grijs met uitzondering van Playa Arenas Blancas waar met het blote oog ook witte zandkorrels te vinden zijn. Alles over de stranden

La Palma Informatie

Een gepassioneerde astronoom kijkt de gehele dag uit naar het moment dat de zon eindelijk achter de horizon verdwijnt en wordt pas echt enthousiast bij een wolkeloze hemel. Meer informatie over de sterrenhemel

Al meer dan vijftien jaar gaan we op pad om van het eiland te genieten. De beste ontdekkingen en tips hebben we in de 230 bladzijden dikke reisgids beschreven.  Alle informatie over de reisgids

De wegen zijn redelijk goed onderhouden en het verkeer is overzichtelijk. Het kan geen kwaad om voor vertrek de hellingproef nog even te oefenen. Informatie over autorijden

Laat je inspireren door het groene Canarische eiland, de schatten liggen voor het oprapen. Jut een lied, brei een gedicht en schiet een foto. Creatieve erupties zijn welkom op dit blog. Lees ook ons blog strandjutters