La Palma pur sang

Zodra je vanuit het Dal van Aridane gekomen bij de mirador El Time de hoek omdraait en de gemeente Tijarafe binnenrijdt, verandert het landschap en de sfeer.

Tijarafe is de perfecte locatie voor een verblijf in een landelijk gelegen vakantiehuis vanwege de rust en alle mogelijkheden en voorzieningen op minder dan een half uur rijden, zoals het strand van Tazacorte.

Tijarafe

Landelijk karakter

Het goede klimaat en landelijke karakter maken de omgeving van het dorp Tijarafe tot een geliefde bestemming voor een verblijf in een vakantiehuis. Tijarafe is de gemeente met de minste neerslag op La Palma.

De gemeente biedt een perfecte mix tussen de tijdelijke rustzoekers en de relaxte plaatselijke bevolking. Alle basisvoorzieningen zijn in Tijarafe aanwezig zoals een supermarkt en enkele restaurants.

La Palma vakantiehuizen Tijarafe

Bewoners

De bewoners ontmoeten elkaar graag overdag in de bar of bij de kiosk aan de doorgaande weg door het dorp. De oude mannen van Tijarafe hangen het liefst op de stoep van de buurtsuper San Antonio.

Aan de andere kant van de straat is het mogelijk om met een kar langs de schappen van de Spar te rollen. Het aantal biowinkels in een Palmees dorp is altijd gerelateerd aan het aantal Europeanen dat zich in de gemeente heeft gevestigd, in Tijarafe is dat er een.

Landelijk en rustig

Tijarafe westen La Palma
De noordoost passaatwolken komen in het westen niet voor, waardoor de zon vaker schijnt en het minder vaak regent.
Tijarafe

Playa de la Veta

What to do?

Aan de kust bevindt zich het romantisch strandje Playa de la Veta dat in twintig minuten te voet te bereiken is. De Piratenkloof is een spannende baai met grotwoningen en een bescheiden zwembekken.

Het wandelpad de GR-130 gaat door Tijarafe. In El Pinar start de rondwandeling Torre del Time. De ligging van Tijarafe is ideaal voor wie het prachtige noorden van La Palma wil ontdekken, maar ook in de buurt wil zijn van de stranden en het gemoedelijke stadje Los Llanos.

Foto Link Playa la Veta. Foto onder: De piratenkloof.

Bierbrouwerij Isla Verde

Belgisch bier drinken en tapas eten

In de  Belgische bierbrouwerij Cerveceria Isla Verde kun je behalve bier drinken ook voortreffelijk eten. In de bar of op het terras kan vers van de tap het huisgebrouwen donker, blond en witbier worden geproefd.

In de keuken worden smakelijke gerechten bereid met klinkende namen zoals:  Estofada de Carne a la Danza del Diablo wat ik vertaald heb in duivelse stoofschotel.

Wandelen in Tijarafe

Wie groots en meeslepend wil wandelen, kan het gebied rond het dorp Tijarafe overslaan.

Wie daarentegen het kleine eert en kan genieten van wandelen over oorspronkelijke wandelpaden door een landelijke streek zal met veel plezier en zonder al te veel inspanning de beschreven wandelingen in Tijarafe maken. De voor La Palma begrippen horizontale wandeling tussen Tijarafe en Tinizare, is niet het spektakel maar het gemoedelijke.

De piratenkloof

Wie goed zoekt, vindt in de Piratenkloof nog sporen van de laatste piraten op La Palma; op de smalle terrasjes voor de steil tegen de bergwand gebouwde huisjes zijn broodkruimels, lege visblikjes en kaarsen te vinden en op de kade en in de grot ligt een verlaten sloep, bewijs van de recente aanwezigheid van piraten op deze sinistere plek!

In het natuurlijk gevormde bekken kan, wanneer de oceaan rustig is, een bad worden genomen.

Playa de la Veta

Het strandje Playa de la Veta is alleen te voet te bereiken. In de zomer ligt er op het strand zand en in de wintermaanden stenen.

Het dorpje met eenvoudige huisjes en grotwoningen is de meeste dagen van het jaar verlaten. Alleen in de zomermaanden en in de weekenden wordt er volop geleefd door Palmeros die zich vermaken met vissen, vis eten en de gegeten vis laten zwemmen.

Piratenkloof Tijarafe
Het goede klimaat en landelijke karakter maken Tijarafe tot een geliefde bestemming voor een verblijf op La Palma.