Zuidoosten La Palma

Melancholisch streek

De meeste passagiers rijden na aankomst op La Palma met een huurauto naar het zonnige westen of gaan in een bus van de touroperater naar een hotel of appartement in de nabijgelegen badplaats Los Cancajos.

Maar weinig bezoekers verblijven tijdens de vakantie in het zuidoosten van La Palma. Dat is jammer, het gebied ten zuiden van Santa Cruz heeft zijn eigen charme en sfeer.

Landelijke streek La Palma

Passaatwolk

De reden waarom het zuidoosten minder populair is als vakantiebestemming is het klimaat. De passaatwolk, die op de meeste dagen van het jaar de zon verduistert, maakt van het zuidoosten een melancholisch streek.

Voor een zonnig verblijf in een vakantiehuis is het zuidoosten minder geschikt. Voor een bezoek heeft de streek veel te bieden. Er zijn enkele aangename wandeling te maken en in Salamera bevindt zich een strand met witte korrels zand.

zuidoost la palma

San Pedro La Palma
Op zaterdag is er in Mazo een kleine markt waar direct van de keuterboertjes uit de streek groente, fruit, kaas, vis en vlees kan worden gekocht.
Zuidoosten

Corpus Mazo.Ryanne.Slot

Corpus Christi

Mazo is een dorp met een steile straat, een fotogenieke kerk en een belangrijk feest. Het Corpus Christi in Mazo trekt ieder jaar vele bezoekers naar het dorp. De hele straat, vanaf de weg tot aan de ingang van de kerk, is versierd met een lange loper, gemaakt van gedroogde bloemen en takjes.

Het is alleen aan de priester voorbehouden om voor aanvang van de belangrijkste mis van het jaar met zijn grote voeten over het bloementapijt te lopen.

San Pedro, dorp sigaren

San Pedro en sigaren

San Pedro is van oudsher het dorp van de tabak en de sigarendraaiers. Nog altijd worden er in kleine werkplaatsen op ambachtelijke wijze sigaren gerold. Door de snelle groei van de laatste jaren heeft het dorp San Pedro zijn authentieke karakter verloren.

In het museum Del Puro is achtergrondinformatie te vinden over de geschiedenis van de tabaksplantages op La Palma en het rollen van sigaren.

Salamera La Palma

Salamera

Salamera is niet veel meer dan een agglomeratie van enkele slordig en illegaal gebouwde huizen en zomerhutjes aan de kust. De grootste atractie van het rommelige oord is het restaurant en een strandje met de naam Playa Arena Blanca, het witte strand.

Het blauw van de oceaan en de oplichtende witte zandkorrels geven het piepkleine strandje een tropisch uiterlijk. De futuristische vuurtoren past minder in het romantische beeld van dit vergeten kustdorpje.

Los Cancajos vakantie op La Palma

Badplaats Los Cancajos

Los Cancajos is de grootste badplaats van La Palma met hotels, appartementen en restaurants. Het strand bestaat uit verschillende baaitjes en poeltjes waar ook kleine kinderen veilig kunnen spelen en baden.

Het toeristendorp is centraal gelegen en een goede uitvalsbasis om La Palma te gaan ontdekken. Wie naar Los Cancajos is gekomen voor een strandvakantie, huurt op winderige en bewolkte dagen een auto om naar de zonnige westkant van het eiland te rijden.

Het zuidoosten van La Palma biedt een aantal gemoedelijke wandelingen zoals de eenvoudig zelf te organiseren wandeltocht van Los Canarios over de GR-130 naar Mazo.
Zuidoosten

Meer informatie met interessante links over Mazo:

Wandeling van Mazo naar Santa Cruz