Ontdek La Palma

De overweldigende natuur en de zonnige stranden maken La Palma tot een ideale bestemming voor een actieve vakantie met de mogelijkheid om onbekommerd lui te kunnen zijn.

Ontdek de verborgen schatten van La Palma!

Canarische Eilanden kaart

La Palma, het wonderlijke Canarische eiland!

La Palma is het meest noordwestelijke eiland van de Canarische Eilanden. La Palma is 42 kilometer lang en 24 kilometer breed. De hoogste top van het eiland is 2421 meter hoog.

Sub Alpine La Palma

De vijf vegetatiezones

La Palma is een eiland met grote contrasten en tegenstellingen. De reis van de kust naar de hoogste top gaat door vijf verschillende klimaatzones.

Terwijl in het noordoosten de berghellingen worden bevochtigd door de passaatwolken schijnt in het westen de zon. Diepe kloven doorkruisen het weelderige noorden, het zuiden is vulkanisch.

Pijnbos La Palma

Het hart van de Caldera

Door het hart van de erosiekrater Caldera de Taburiente stroomt een heldere beek in de richting van de oceaan. Het klaterende witte goud bevloeit de vruchtbare plantages aan de kust. De bananenteelt die werk en voorspoed brengt maakt, in combinatie met het milde klimaat, van de Palmeros een zachtaardig en tevreden volk.

Laurierbos La Palma

Op de top van een vulkaan

En boven dit alles uit strekt de Roque de los Muchachos zich uit alsof het de hemel probeert te raken. La Palma zal je blijven verwonderen.

De oceaan rond La Palma is 4 kilometer diep. Het totale oppervlak van het eiland dat boven de zeespiegel uitkomt, is slechts 10 % van het totale volume. Op La Palma woon je dus echt op de top van een vulkaan.

 

Akkers en dorpen La Palma

Kustvegetatie La Palma

Subtropisch klimaat

La Palma kent een subtropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur gemeten aan de kust is in de zomer 27 graden. In de winter schommelt het kwik rond de 20 graden. De temperatuur van het zeewater daalt in februari tot 19 graden en stijgt in de zomer tot 24 graden.

Tweederde van de totale oppervlakte van La Palma is begroeid met bos waarvan een derde de status heeft van beschermd natuurgebied. Vanwege het afwisselende landschap in combinatie met de landelijke rust is La Palma een geliefde vakantiebestemming voor natuurliefhebbers.

De hoofdstad van La Palma is Santa Cruz de La Palma. Het eiland telt ongeveer 87.000 inwoners.

La Palma vulkaan Tajogaite

Op 14.12.2021 kwam er na 85 dagen en 8 uur een einde aan de eruptie van de vulkaan op de Cumbre Vieja.

Het gaat (zie kaartje links) om het gebied rond Todoque en Las Manchas. De opbouw is gestart met als doel de infrastructuur in het gebied te herstellen en om de getroffen bewoners aan een huis te helpen.

Het gaat om een relatief klein gebied van ongeveer 3 % van het totale oppervlakte van La Palma. Het leven gaat gewoon door en de bezoekers zijn meer dan welkom.

Lees ook: Vulkaan La Palma 2021

De aard van de Palmeros, de charme van de onderkomens, het heerlijke eten, het heerlijke weer en last but not least ,de overweldigende natuur doet ons zonder aarzelen steeds weer voor La Palma kiezen. Verliefd? Ja!
Thérèse

Het weer op La Palma

La Palma wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Het eiland kent een subtropisch klimaat en ligt op dezelfde breedtegraad als Koeweit, Florida en de Westelijke Sahara.

Vanaf de kust tot een hoogte van 200 meter blijft de temperatuur, met kleine variaties, het hele jaar gelijk en zakt zelfs in de koudste maanden zelden tot onder de 20 graden. In de winter kan er sneeuw liggen op de hoogste top de Roque de Los Muchachos, terwijl je op het strand kunt genieten van een zomerse dag.
Meer informatie weer en het klimaat op La Palma

Wolkenwaterval La Palma

Palmeros, de bewoners van La Palma

De inwoners van La Palma worden Palmeros genoemd. De meeste Palmeros zijn werkzaam in de landbouw. Palmeros spreken maar zelden een tweede taal. Het spreken van een paar woorden Spaans doet wonderen om een Palmero helemaal voor je te winnen.

De Palmero is gevoelig, punctueel en heeft humor. Palmeros ontspannen graag met anderen en zijn dan helemaal gelukkig. Palmeros komen origineel uit de hoek, zijn melancholiek van aard met een lichte neiging tot overmatige angst voor ziektes.

Meer informatie over de bewoners van La Palma

La Palma sigaren Cuba

Vakantie op La Palma

Op La Palma komt geen massatoerisme voor. Je doet boodschappen in winkels waar ook de Palmeros boodschappen doen en je zal op de stranden en in de restaurants ook Palmeros treffen. Je zal kennis maken met het echte eilandleven.

In een landelijk gelegen vakantiehuis met je eigen privétuin en een veranda met zicht op de Atlantische Oceaan ben je tijdens de vakantie een eilandbewoner onder de eilandbewoners.

Meer informatie vakantiehuizen op La Palma

Villa Cameleon, een heerlijk huis.

De verscheidenheid, het klimaat, de vriendelijke en altijd gelukkig lijkende mensen, de groene natuur, de rust, de stilte. We komen zeker terug !
Kristien
De natuur is zo gul, verschillend, kleurrijk. Het eten is er zo lekker en voedzaam. Het klimaat is aangenaam en de mensen zijn vriendelijk. En niet te vergeten de prachtige hemel dag en nacht .
Brigitte en Peter

De stranden op La Palma

De stranden op La Palma behoren volgens de kenners niet tot de beste stranden van de wereld, maar de sfeer is er uiterst gemoedelijk en de zon schijnt er evenveel als op alle andere Canarische eilanden. Over het strand van Tazacorte wordt zelfs beweerd dat nergens anders in Europa de zon zoveel schijnt als hier.

La Palma telt meer dan vijftien stranden en baaitjes waarvan een aantal alleen te voet kan worden bereikt.

Meer informatie over de stranden op La Palma

Stranden La Palma westen

Dromen van La Palma

Wanneer het werk ongemerkt weer eens een te grote plaats in mijn leven dreigt in te nemen, droom ik voor even weg naar mijn favoriete dorpje aan zee in het noorden van La Palma.

Het huis ruikt naar groentetaart, soep en cappuccino. Door de openstaande deuren waait een aangenaam briesje vanuit zee. Mijn droomhuis aan het einde van de wereld.

Je zult niet de eerste zijn die het overkomt: La Palma is een droomeiland waar je voor altijd zou willen blijven.

Lees ook: Vakantie op La Palma

Tablado La Palma