Zon, zee en stranden

Vooral in de zomermaanden dalen we regelmatig af naar de kust voor een verkoelende plons in zee. Behalve de bekende stranden in het westen van La Palma gaan we ook graag naar de kleinere baaitjes in het noorden van het eiland die alleen te voet zijn te bereiken zoals Callejoncito, Playa Nogales en Playa de la Veta.

La Palma Strand Bajamar

Charco Verde
Het strand Charco verde ten zuiden van Puerto Naos.

De kleur van het strand

La Palma heeft het aan de kleur van zijn stranden te danken dat het niet wordt overspoeld door toeristen. De kleur van de stranden op La Palma is niet Bounty-wit maar zwart.

De temperatuur van het zeewater daalt in februari tot 19 graden en stijgt daarna langzaam tot 26 graden in de maand september.

Strand van Tazacorte

De gevaren van de oceaan

Geniet van de oceaan maar wees voorzichtig!
Hou rekening met de stroming en laat kleine kinderen geen enkel moment alleen spelen bij de branding, er kan onverwacht een grote golf aankomen.

Rode vlag: gevaarlijk, verboden om te zwemmen!
Gele vlag: zwemmen is niet zonder gevaar, voorzichtig!
Groene vlag: veilig zwemwater.

De sfeer op de stranden van La Palma is uiterst gemoedelijk en de zon schijnt er evenveel als op de andere Canarische eilanden.
La Palma Stranden

Playa Puerto Naos

Badplaats Puerto Naos heeft een breed strand met enkele palmen en een aangrenzende boulevard. Er is strandbewaking, ligstoelenverhuur en er zijn douches en toiletten. Het strand van Puerto Naos behoort tot de beste stranden van het eiland.
In Puerto Naos schijnt bijna altijd de zon en de Atlantische Oceaan is ook zonder Photoshop net zo blauw als in de reisfolders. De kokospalmen geven het strand een tropisch aanzien.

Op vrijdag en zaterdag draait een Dj tijdens ondergaande zon platen op het strand bij Kiosco Ocean Drive.

Puerto Naos is op dit moment gesloten!

Video Puerto Naos op de dag van de zonsverduistering.

Playa de Tazacorte

Het zonnigste klimaat van Europa, een lang strand, een boulevard om te flaneren, gezellige terrassen en een haven met keuze uit verschillende boten die opzoek gaan naar dolfijnen. Puerto de Tazacorte heeft het allemaal!
Een golfbreker maakt het mogelijk om, afgezien van enkele woelige dagen per jaar, veilig te zwemmen in de Atlantische Oceaan. Dit maakt het strand van Tazacorte zo geliefd bij families met kinderen en minder goede zwemmers. Achter de metershoge dijk van de haven bevindt zich het naaktstrand van La Palma.

Tazacorte

Playa de los Cancajos in het oosten van La Palma

Het strand van de badplaats Los Cancajos bestaat uit verschillende baaitjes en poeltjes waar ook kleine kinderen veilig kunnen spelen en baden. Wie naar Los Cancajos is gekomen voor een strandvakantie, huurt op winderige en bewolkte dagen een auto om naar de zonnige westkant van het eiland te rijden. In Los Cancajos bevinden zich een groot aantal hotels en appartementen.

Los Cancajos

Playa Charco Verde

Playa Charco Verde

Natuurlijke baai met het gehele jaar door zand. Rond het strand is geen bebouwing en er is geen boulevard. Wel is er een eenvoudige houten kiosk voor een versnapering. Met uitzondering van slechts enkele dagen per jaar wanneer de wind uit het zuidwesten komt, is het water helder, fris en schoon. Rechts van de rots is een uitstekende spot om te snorkelen. Ver hoef je daar voor niet te zwemmen, de meeste vissen eten van de rotsen vlak voor het strand. De baai ligt enkele kilometers ten zuiden van Puerto Naos.

Playa Nogales

Playa Nogales

Playa Nogales is het mooiste strand van La Palma. De baai is alleen via een spectaculair pad langs een azuurblauwe opspattende oceaan te bereiken. Het wandelingetje gaat langs een grot waarin je een stukje kunt afdalen en eindigt op het beste surfstrand van La Palma.
We willen je waarschuwen voor de sterke stroming. In de periode tussen november en april verdwijnt de zon al om 2 uur achter de steile rotskust.

Video te voet naar Playa de la Veta

Playa de la Veta

Playa de la Veta is een lieflijk strandje met woeste golven. De baai is alleen te voet te bereiken. In de zomer ligt er op het strand zand en in de wintermaanden stenen.
Een aantal Palmeros heeft in de steile rotswand zijn eigen grot gehouwen om er in de vakantie en de weekenden te genieten van vissen en vis eten.
Niet iedere bestuurder is gecharmeerd van de steile smalle weg naar de parkeerplaats van Playa de la Veta.

Callejoncito in het noorden

Dit avontuurlijke strandje is alleen te voet te bereiken via een smal bergpad. Vanaf half mei tot half september liggen de rotsen op het strand verborgen onder een fijn laagje zand. Vanaf het strand kun je een smalle kloof binnenlopen.

Video: Playa Callejoncito en de smalle kloof.

Playa Callejoncito
Playa Callejoncito gezien vanaf Lomada Grande in Las Tricias.

Stranden in het zuiden

Playa Chica is een klein strand waar de surfscene van La Palma zich graag ophoudt. Aan de andere kant van de rots bevindt zich Playa Zamora, een breed strand, een uitmuntende locatie om te snorkelen. Playa del Faro ten westen van de vuurtoren, ligt bezaaid met door de oceaan rondgeslepen stenen.
In het meest noordelijke deel van het strand Playa Echentive kan een heilzaam bad worden genomen in een natuurlijk zwembekken.

Playa Arena Blanca

Playa Arena Blanca bij Mazo in het oosten

Playa Arena Blanca is een smal strookje strand in Salamera met slechts enkele korrels wit zand waar het zijn naam aan heeft te danken. Het blauw van de oceaan en de oplichtende witte zandkorrels geven het piepkleine strandje een tropisch uiterlijk. Het maffe dorpje Salamera is niet veel meer dan een agglomeratie van enkele slordig en illegaal gebouwde huizen en zomerhutjes aan de kust.

Strand Santa Cruz de La Palma

Het aantal badgasten van het nieuw aangelegde strand van Santa Cruz valt wat tegen. Voordeel hiervan is dat er alle ruimte is om een plekje uit te kiezen voor het strandlaken. Na op het strand je dagelijkse dosis vitamine D te hebben opgedaan, loop je naar de andere kant van de boulevard om een terrasje te pakken.

Natuurlijk zwembad Charco Azul

Natuurzwembaden

De oceaan heeft ten noorden van San Andres enkele fraaie zwembekkens uit de zwarte lava gebeeldhouwd. Terwijl onstuimige golven met wild geraas op de steile rotskust stukslaan kun je in Charco Azul veilig zwemmen.

Piscinas Fajana 
ten oosten van Barlovento is een  zwembad in zee waar op de meeste dagen van het jaar veilig gezwommen kan worden. Naast het natuurlijke zwembad bevindt zich het restaurant La Gaviota met een aangenaam terras.

De laatste vulkaanuitbarsting  veranderde de kustlijn van La Palma ten noorden van Puerto Naos.

De lava stroomde in de oceaan en heeft een nieuw gebied gevormd met een oppervlakte van 48 hectare met een lengte van 1,7 kilometer.

Het nieuwe land telt maar liefts 14 stranden met een lengte tussen 30 en 220 meter.

Tien stranden zijn ontstaan uit het materiaal dat vrijkwam bij de hevige thermische schok van de lava die met ongeveer 1000 graden in het zeewater van 22 graden stroomde.

De stranden zijn nog niet geopend voor publiek.

La Palma heeft het aan de zwarte kleur van zijn stranden te danken dat het niet wordt overspoeld door toeristen.

Ontdek La Palma

Caldera de Taburiente
Grootste erosiekrater ter wereld
De grootste erosiekrater ter wereld en bezienswaardigheid nummer 1.
Caldera de Taburiente
Cumbre Vieja vulkanen La Palma
Uniek vulkanisch landschap
De Cumbre Vieja is een uniek vulkanisch landschap in ontwikkeling.
Cumbre Vieja
la palma westen bezienswaardigheden
Centraal, zonnig en levendig
In het levendige en zonnig gelegen Dal van Aridane vlieg je uit naar alle hoeken van het eiland.
Dal van Aridane
Hoogste top La Palma
De hoogste top
De hoogste top van La Isla Bonita (2426 meter) de Roque de los Muchachos is een spectaculair hoogtepunt en bezienswaardigheid.
Roque de los Muchachos
stranden La Palma
Het zonnige westen
De bezienswaardigheden van het zonnige westen zijn de gemoedelijke stranden en de eenvoudige restaurantjes bij zee.
Westkust
La Palma Noorden
Het ruige en authentieke La Palma
Een ruig en authentiek landschap met kleine dorpen op smalle stukken land tussen diepe kloven.
Het noorden
Bezienswaardigheid noordoosten laurierbos
Het laurierbos Los Tilos
Behalve het laurierbos Los Tilos valt er in het noordoosten veel te beleven.
Het noordoosten van het eiland
Love and peace La Palma noordoosten
Bloemenrijke streek
Bloemenrijke streek met een bijzondere aantrekkingskracht op idealisten en dromers.
Noordwesten
Santa cruz de la Palma
De koloniale hoofdstad
Flaneren door de koloniale hoofdstad.
Santa Cruz
Tijarafe Strandje
Zonnig en landelijk
Tijarafe is een landelijke en zonnige streek met relaxte bewoners. Ideale locatie voor een verblijf in een vakantiehuis.
Tijarafe
Het vulkanische zuiden
Het vulkanische zuiden
Wijn, zout, lava en vulkanen.
Vulkanen en zoutvelden
Zuidoosten La Palma
Het zuidoosten van La Palma
Het zuidoosten van La Palma, je rijdt er gedachtenloos aan voorbij. Dat is jammer, het zuidoosten heeft zijn eigen charme en sfeer.
Zuidoosten van La Palma
Casa Seaview
Casa Seaview doet zijn naam eer aan, het gerenoveerde huis op de zuidelijke punt van La Palma heeft zicht op de oceaan en drie Canarische eilanden.
Bekijk
Mar Azul
Voor wie op La Palma geen straaltje zon wil missen biedt het dakterras ongestoord zonnen en streeploos bruin. Penthouse Mar Azul, op en top vakantie.
Bekijk
Casa Principal
Het ruime en comfortabele Casa Principal is centraal gelegen in het zonnige westen van La Palma en beschikt over een overdekt zwembad.
Bekijk
Villa Soñada
Villa Soñada, een droomhuis met zwembad voor een romantische vakantie op La Palma. Er is tafelvoetbal en petanque om elkaar sportief uit te dagen.
Bekijk
Villa Universo
Ik zal niet beweren dat het universum klein is in vergelijking met deze luxe villa maar het maakt ontegenzeggelijk onderdeel uit van iets groots.
Bekijk
Villa Castellana
Casa Castellana is een compleet ingerichte Canarische woning met een zwembad in Tijarafe. Het huis is gelegen aan het wandelpad de Gr-130.
Bekijk
Villa Sol
Prachtige villa met zwembad op La Palma met de toepasselijke naam Sol. Tijarafe is de streek met de minste neerslag en de meeste kans op zon.
Bekijk
Villa Mar
Villa Mar is een ruime Canarische bungalow met zwembad in het zonnige westen en gelegen iets onder het dorpje La Punta in Tijarafe.
Bekijk
Vakantiehuis Charco Azul
Luister naar het ruizen van de golven, voel de warme adem van een zwoele zeebries en kijk uit over de Atlantische Oceaan.
Bekijk
Vakantiehuis Las Tricias
Las Tricias is een van de mooiste streken op La Palma met drakenbloedbomen en pittoreske huizen. Dit spectaculair gelegen vakantiehuis zal je hart stelen.
Bekijk
Appartement Miriam
Vanaf het balkon van het appartement Miriam kijk je uit over de Atlantische Oceaan en hoor je het rustgevende geruis van de branding.
Bekijk
Villa Cameleon
Landelijk gelegen Canarische villa op La Palma met zwembad en heel veel extra`s. Prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.
Bekijk
La Palma Rondreis
De individuele rondreis brengt je naar de toppen van vulkanen, mysterieuze laurierbossen, gezellige stadjes, boerendorpjes en verlaten stranden.
Bekijk
Appartement Maria
Marianela zal je bij aankomst op La Palma warm verwelkomen. Ze is met recht trots op haar goed verzorgde en compleet ingerichte huisje.
Bekijk
Vakantiehuis Alma
Natuurhuisje Alma is landelijk gelegen in het noordwesten van La Palma bij het dorpje Las Tricias, voor rustzoekers en natuurliefhebbers.
Bekijk
Vakantiehuis Brezal
Vakantiehuis Brezal, Las Tricias in het mooie noordwesten van La Palma. Trek na het ontbijt de wandelschoenen aan en ga vanuit Brezal direct aan de wandel.
Bekijk
Vakantiehuis Victoria
Centrale en landelijke ligging in het zonnige westen van La Palma. In de buurt van de stranden en het gemoedelijke stadje Los Llanos.
Bekijk
Vakantiehuis Bayana
Het vrijstaande vakantiehuis Bayana is gelegen aan zee in het zonnige westen van La Palma tussen Puerto Naos en Playa Charco Verde.
Bekijk
Vakantiehuis Gamez
Gamez is een luxe vakantiehuis met een privé zwembad. De centrale ligging op La Palma is ideaal om het eiland te gaan ontdekken.
Bekijk
Villa Orion
Villa Orion is een vrijstaande villa in het zonnige westen van La Palma. Vanuit je luie ligstoelen naast het privé-zwembad kijk je uit over de Atlantische Oceaan.
Bekijk
Villa la Hoya
Villa la Hoya in een compleet en met zorg ingerichte, luxe vakantievilla met zwembad waar het je aan helemaal niets zult ontbreken.
Bekijk
Villa Babylon
Ruime en luxe villa Babylon op La Palma met zwembad en heel veel extra`s. Overweldigend uitzicht over de Atlantische Oceaan en privacy.
Bekijk
Villa Era
Deze ruime villa staat op een groot stuk land dat met niemand anders wordt gedeeld. Het zal je hier werkelijk aan niets ontbreken.
Bekijk
Vakantiehuis Palmeras
Vakantiehuis Palmeras is een compleet ingericht huisje met een heerlijke tuin. Onder de veranda zit je eerste rang met het beste zicht op de zon.
Bekijk
Villa Diamante
Villa Diamante met zwembad in het zonnige westen van La Palma. Groots en meeslepend wil ik leven, in deze villa kom je helemaal tot rust.
Bekijk
Villa Laguna
Centraal gelegen in het zonnige westen van La Palma in de buurt van de stranden, restaurants en het gemoedelijke stadje Los Llanos.
Bekijk
Vakantiehuis Picos
Vakantiehuis Picos is een met liefde gerenoveerde Canarische boerenwoning op La Palma, gelegen in de wildromantische omgeving van Tijarafe.
Bekijk
Vakantiehuis Yoya
Met hulp van enkele mannen uit de buurt is het familiehuis omgetoverd tot een comfortabele vakantiewoning met een heerlijke tuin.
Bekijk
Plattegrond La Palma

La Palma

La Palma wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd vanwege het stabiele klimaat en het aangename weer. Op La Isla Bonita schijnt altijd wel ergens de zon. Meer informatie weer en klimaat.

De bewoners worden Palmeros genoemd. Palmeros zijn bijna altijd rooms-katholiek maar bezoeken op zondag liever de bodega dan de mis. Meer informatie bewoners

Twee derde van het totale oppervlakte is beschermd natuurgebied. Om de top vanaf te kust te bereiken kom je door vijf verschillende vegetatiezones. Meer informatie natuurgebieden

Op La isla Bonita wonen ongeveer 90.000 inwoners en samen zijn ze verantwoordelijk voor een levendige eilandcultuur. Meer informatie cultuur

La Palma Vakantie

Bezoek de bezienswaardigheden en interessante plekken en geniet van het relaxte eilandleven. Lees meer over bezienswaardigheden

Ons favoriete restaurant bevindt zich aan de kust waar je kunt dineren met zicht over de Atlantische Oceaan. Meer informatie over restaurants

Het milde klimaat maakt het mogelijk om op praktisch alle dagen van het jaar buiten activiteiten te ondernemen zoals wandelen, mountainbiken, paardrijden  en duiken. Meer informatie over outdoor activiteiten

De kleur van de stranden is grijs met uitzondering van Playa Arenas Blancas waar met het blote oog ook witte zandkorrels te vinden zijn. Alles over de stranden

La Palma Informatie

Een gepassioneerde astronoom kijkt de gehele dag uit naar het moment dat de zon eindelijk achter de horizon verdwijnt en wordt pas echt enthousiast bij een wolkeloze hemel. Meer informatie over de sterrenhemel

Al meer dan vijftien jaar gaan we op pad om van het eiland te genieten. De beste ontdekkingen en tips hebben we in de 230 bladzijden dikke reisgids beschreven.  Alle informatie over de reisgids

De wegen zijn redelijk goed onderhouden en het verkeer is overzichtelijk. Het kan geen kwaad om voor vertrek de hellingproef nog even te oefenen. Informatie over autorijden

Laat je inspireren door het groene Canarische eiland, de schatten liggen voor het oprapen. Jut een lied, brei een gedicht en schiet een foto. Creatieve erupties zijn welkom op dit blog. Lees ook ons blog strandjutters