Informatie reisgids La Palma

Informatie over een echte Canarische vulkaan

Door de vulkaaneruptie is het gehele gebied rond Todoque niet toegankelijk. De weg naar het zuiden de Lp-2 is door de lavarivier versperd.

In het Dal van Aridane gaat het leven gewoon verder.

Kopieer voor de laatste veranderingen onderstaande punten en ga up-to-date naar La Palma.

Update voor achtste editie van de reisgids

Blz 73 Restaurant San Andres
Openingstijden: van 12 tot 22 uur, maandag en dinsdag geopend tot 17 uur. Op woensdag gesloten.

Blz 72 La Placita Food and Coffee, verrassend goed
Perfecte locatie waar je lekker kunt eten en goed wordt bediend. Op de kaart staan enkele Aziatische gerechten.
Nieuwe openingstijden: woensdag en donderdag van 13 tot 17 uur. Vrijdag en zaterdag 13 tot 16 uur en van 20 tot 22 uur. Op zondag van 13 tot 16 uur.

Blz: 73 Bar Miami heet nu Bar cafeteria El Vaquero

Blz 81 Bronnen Marcos en Cordero, Taxibusjes vertrekken om 9 uur en om 11 uur. Op woensdag wordt er niet naar de bronnen gereden. Voorkom teleurstelling en reserveer je plekje in de taxi een of meerdere dagen voor de wandeling via telefoonnummer: 0034 646774270. Een taxibusje biedt plaats aan 8 personen en kost bij een volledige bezetting € 17,50 per persoon. Exclusief een taxi voor jezelf organiseren kost € 140.

Blz 87 restaurant la Gaviota, de kok die zelf zijn vis vangt en daarmee wereldfaam verwierf, kookt in het restaurant boven het zeezwembad Fajana. Als je geluk hebt, is er buiten op het terras nog een tafeltje vrij met zicht op de oceaan en de rotskust. De sfeer is ongedwongen en op zondagmiddag levendig. Neem je zwembroek mee voor het naastgelegen natuurzwembad.
Openingstijden: vanaf 13 uur, op maandag gesloten. Telefoon: 0034 822909850

Blz 100 Bar la Garza, de openingstijden kunnen per week verschillen. Kijk voor de actuele openingstijden op de website: lagarzalapalma.com/

Blz 101 Parkeren in Tablado:
Parkeer de auto aan de rechterkant van de weg na de grijze containers en tegenover Casas Las Gemelas. Passeer bij voorkeur niet het 150 meter lager gelegen electriciteitshuisje. Te ver doorrijden wordt bestraft met loodrechte hellingen waarop het vrijwel onmogelijk keren is.

Blz 101 verandering startpunt dorpswandeling Tablado: Parkeer de auto aan de rechterkant van de weg na de grijze containers en tegenover Casas Las Gemelas.

De dorpswandeling start in de lager gelegen bocht, op het wandelpaadje links van de weg tegenover het electriciteitshuisje.

Route:
Dit wandelpaadje komt uit op een betonpad en passeert niet veel later de dorpskroeg La Garza. enz.

Blz 116 Las Tricias, de bar aan de doorgaande weg tegenover de kerk is gesloten. De cafeteria El Rincon is van naam en eigenaar veranderd en heet nu Camu Camu.  Voor het binnenrijden van las Tricias bevindt zich een kleine, nieuwe supermarkt.

Over restaurant Camu Camu, fijne gemoedelijke Love and Peace sfeer op het dorpsplein waar je lekker en redelijk voordelig kunt eten.

Blz 120 helemaal onderaan: de geasfalteerde weg oversteken rechtdoor. Dit moet zijn: wandel op de geasfalteerde weg naar links en let goed op aan de rechterkant van de weg naar de rood witte markering en vervolg hier de wandeling.

Blz 127 Finca Aloë, is gesloten en alleen met een afspraak open voor gasten. Telefoon: 722 89 40 03

Blz 130 De Spar gaat op zondag om 9 uur open.

Blz 147 restaurant Carpe Diem is gesloten.

Blz 156 Restaurant Don Escaldon is verhuisd naar Plaza Chica, achter de kerk op de Plaza de España.

Blz 161 Markt Argual tijdelijk gesloten.

BLz 161 punt 6: Atlantis is gesloten. We slaan na Bar Ayuntamiento rechts af en lopen het eerste straatje in dat naar links gaat.

Blz 167 restaurant Sombrero is gesloten.

Blz 170 restaurant Perla Negra is verhuisd en van naam veranderd. Nieuwe adres: Bar Gastro La Perlita, Calle Fermín Sosa Pino 2 El Paso.922 48 58 81

Blz 175 Rondje 2, Los Moraditos. 
Stap 1 t/m 3 is overbodig wanneer je het gemaarkeerde wandelpad SL LP 100 volgt in de richting van Refugio El Pilar. Wandel tot de wandelwijzer waarop de richting Tacande is aangegeven bij 4 en neem hier de afslag naar rechts.

Volg je de beschrijving dan is bij 3 het eerste deel van de smalle weg inmiddels geasfalteerd.

Blz 197 Naar het hart van de Caldera, deel 2 van de wandeling is tijdelijk onbegaanbaar en afgesloten door steenslag. Kijk voor het laatste nieuws op: senderosdelapalma.es/en/footpaths/situation-of-the-footpaths/

Mogelijk is wel de wandeling: Los Brecitos naar de Camping en terug en door de kloof naar de gekleurde waterval.

De gekleurde waterval Cascada Colores heeft door de droogte zijn schoonheid (tijdelijk) verloren en is in afwachting van regen.

Editie nummer 7 is van februari 2018

Blz 21 Gevaren.
De Oceaan: Er zijn dagen dat het Portugese slagschip, een kwal met lange en giftige tentakels, zich ophoudt voor de kust en stranden van La Palma. Meld je bij de strandwacht mocht je worden geraakt door de tentakels van deze kwal. Een middel tegen de jeuk is amoniak en mocht dat niet voorhande zijn dan helpt ook urine.

Bla 50 Bodeguita del Medio is gesloten vanwege brandschade.

Blz 51 Bij punt 1 en 2 is een zin van plaats veranderd. De juiste beschrijving is: Wandel de Calle O‘Daly binnen bij het postkantoor Correos en de opvallende muurreclame: Nitrato de Chile. Neem na ongeveer 250 meter aan de linkerkant van deze voetgangerszone de steile trap omhoog door het straatje Calle Blas Simón. Neem op het einde van deze trap de afslag naar links Virgen de la Luz tot het kerkje San Telmo met uitzicht op de haven

Blz 108 Bar la Garzita, nieuwe openingsdagen van bar La Garza zijn:
mei t/m oktober: vrijdag, zaterdag, zondag en maandag vanaf 12.30 uur. November t/m april: de gehele week geopend vanaf 12.30 uur tot de laatste gast vertrekt. Voor de lunch of het diner graag reserveren. 0034-663284884.

BLz 111 La Magia del Agua, deze wandeling is slecht aangegeven en de magie is iets minder dan gehoopt. In de volgende editie van de reisgids zal ik deze wandeling niet meer opnemen.

Blz 132 restaurant Piñas is van kok en naam veranderd in Restaurant Ancora. We ontvangen lirische berichten over de nieuwe Italiaanse kok die zou koken met flair en creativiteit. Openingstijden: van 13 tot 16 uur en van 19 tot 21.45 Gesloten op zaterdag, dinsdag, zondagavond en maandagavond.

Blz 152 Bananenmuseum, nieuwe openingstijden 10 tot 13.30 en van 16 tot 18 uur, op zaterdag geopend van 10 tot 13 uur. Entree: 2 euro.

Blz 157 Kiosko los Guirres, eten op het strand van Playa los Guirres. Is nu gesloten op maandag.

Blz 159 Kiosco 7 in El Remo is heropend. Lees meer restaurant El Remo, La Palma

Blz 159 Restaurant El Reme is op zondag gesloten en woensdag geopend.

Blz 173 Restaurant El Sombrero is gesloten op maandag. Stuur een berichtje per WhatsApp om te reserveren (Nl) 622244799

Blz 178 Rondje 1: Los Moraditos, BELANGRIJK, bij nummer 3 sla je niet links af maar volg je het weggetje dat rechts van de hoofdweg verder gaat. Het pad is aan het begin inmiddels geasfalteerd. De kans is niet uitgesloten dat je een loslopende hond tegen komt. Blaffende honden bijten niet en er is geen gevaar.

Blz 180 Rondje 2: de steen met nummer 216 is verdwenen. Blijf het geasfalterde weggetje volgen en sla op het einde links af terug naar de auto. Je komt nu echter niet langs de varkentjes. Deze wandeling komt niet terug in de nieuwe editie.

Blz 210. Tamanca wandeling is vanwege werkzaamheden in het gebied afgesloten.

Blz 228 Restaurant Thai La Ola, is gesloten.

Stuur ons na afloop van de vakantie op La Palma een reactie. Op deze manier houden we de reisgids ook voor de volgende gebruikers van de reisgids actueel.

Ontdek La Palma

Caldera de Taburiente
Grootste erosiekrater ter wereld
De grootste erosiekrater ter wereld en bezienswaardigheid nummer 1.
Caldera de Taburiente
Cumbre Vieja vulkanen La Palma
Uniek vulkanisch landschap
De Cumbre Vieja is een uniek vulkanisch landschap in ontwikkeling.
Cumbre Vieja
la palma westen bezienswaardigheden
Centraal, zonnig en levendig
In het levendige en zonnig gelegen Dal van Aridane vlieg je uit naar alle hoeken van het eiland.
Dal van Aridane
Hoogste top La Palma
De hoogste top
De hoogste top van La Isla Bonita (2426 meter) de Roque de los Muchachos is een spectaculair hoogtepunt en bezienswaardigheid.
Roque de los Muchachos
stranden La Palma
Het zonnige westen
De bezienswaardigheden van het zonnige westen zijn de gemoedelijke stranden en de eenvoudige restaurantjes bij zee.
Westkust
La Palma Noorden
Het ruige en authentieke La Palma
Een ruig en authentiek landschap met kleine dorpen op smalle stukken land tussen diepe kloven.
Het noorden
Bezienswaardigheid noordoosten laurierbos
Het laurierbos Los Tilos
Behalve het laurierbos Los Tilos valt er in het noordoosten veel te beleven.
Het noordoosten van het eiland
Love and peace La Palma noordoosten
Bloemenrijke streek
Bloemenrijke streek met een bijzondere aantrekkingskracht op idealisten en dromers.
Noordwesten
Santa cruz de la Palma
De koloniale hoofdstad
Flaneren door de koloniale hoofdstad.
Santa Cruz
Tijarafe Strandje
Zonnig en landelijk
Tijarafe is een landelijke en zonnige streek met relaxte bewoners. Ideale locatie voor een verblijf in een vakantiehuis.
Tijarafe
Het vulkanische zuiden
Het vulkanische zuiden
Wijn, zout, lava en vulkanen.
Vulkanen en zoutvelden
Zuidoosten La Palma
Het zuidoosten van La Palma
Het zuidoosten van La Palma, je rijdt er gedachtenloos aan voorbij. Dat is jammer, het zuidoosten heeft zijn eigen charme en sfeer.
Zuidoosten van La Palma
Vakantiehuis Picos
Vakantiehuis Picos is een met liefde gerenoveerde Canarische boerenwoning op La Palma, gelegen in de wildromantische omgeving van Tijarafe.
Bekijk
Vakantiehuis Eden
Vakantiehuis Eden is uniek gelegen aan de kust tussen Tazacorte en Puerto Naos. Het huisje biedt een wereld aan privacy en een zwembad.
Bekijk
Villa Cameleon
Landelijk gelegen Canarische villa op La Palma met zwembad en heel veel extra`s. Prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.
Bekijk
Villa Laguna
Exclusief genieten in het zonnige westen van La Palma in de buurt van de stranden, restaurants en het gemoedelijke stadje Los Llanos.
Bekijk
Vakantiehuis Las Tricias
Las Tricias is een van de mooiste streken op La Palma met drakenbloedbomen en pittoreske huizen. Dit spectaculair gelegen vakantiehuis zal je hart stelen.
Bekijk
Vakantiehuis Cerca
Vakantiehuis Cerca is een uitzonderlijk huis op La Palma met privé tuin en een whirlpool. In de buurt van de stranden en het stadje Los Llanos. Top!
Bekijk
Penthouse Atlantico
Vakantie op La Palma met het grootste zwembad ter wereld naast de deur. In Atlantico word je wakker van het zachte geruis van de branding.
Bekijk
Vakantiehuis Yoya
Met hulp van enkele mannen uit de buurt is het familiehuis omgetoverd tot een comfortabele vakantiewoning met een heerlijke tuin.
Bekijk
Villa Era
Deze ruime villa staat op een groot stuk land dat met niemand anders wordt gedeeld. Het zal je hier werkelijk aan niets ontbreken.
Bekijk
Villa la Hoya
Villa la Hoya in een compleet en met zorg ingerichte, luxe vakantievilla met zwembad waar het je aan helemaal niets zult ontbreken. Mei 10 % korting!
Bekijk
Villa Babylon
Ruime en luxe villa Babylon op La Palma met zwembad en heel veel extra`s. Overweldigend uitzicht over de Atlantische Oceaan en privacy.
Bekijk
Vakantiehuis Palmeras
Vakantiehuis Palmeras is een compleet ingericht huisje met een heerlijke tuin. Onder de veranda zit je eerste rang met het beste zicht op de zon.
Bekijk
Villa Mar
Villa Mar is een ruime Canarische bungalow met zwembad in het zonnige westen en gelegen iets onder het dorpje La Punta in Tijarafe.
Bekijk
Vakantiehuis Gamez
Gamez is een luxe vakantiehuis met een privé zwembad. De centrale ligging op La Palma is ideaal om het eiland te gaan ontdekken.
Bekijk
Villa Orion
Villa Orion is een vrijstaande villa in het zonnige westen van La Palma. Vanuit je luie ligstoelen naast het privé-zwembad kijk je uit over de Atlantische Oceaan.
Bekijk
Vakantiehuis Victoria
Centrale en landelijke ligging in het zonnige westen van La Palma. In de buurt van de stranden en het gemoedelijke stadje Los Llanos.
Bekijk
Villa Diamante
Villa Diamante met zwembad in het zonnige westen van La Palma. Groots en meeslepend wil ik leven, in deze villa kom je helemaal tot rust. Mei 10 % korting!
Bekijk
Casa Vista Mar
Vakantiehuis Vista Mar is centraal gelegen op La Palma in Todoque. Een geliefde locatie vanwege het goede klimaat en centrale ligging.
Bekijk
Vakantiehuis Fanega
Vakantiehuis Fanega is een vrijstaand en centraal gelegen huis op La Palma met een overdekt privé zwembad. Groots uitzicht over de oceaan.
Bekijk
Vakantiehuis Alma
Natuurhuisje Alma is landelijk gelegen in het noordwesten van La Palma bij het dorpje Las Tricias, voor rustzoekers en natuurliefhebbers.
Bekijk
Vakantiehuis Bayana
Het vrijstaande vakantiehuis Bayana is gelegen aan zee in het zonnige westen van La Palma tussen Puerto Naos en Playa Charco Verde.
Bekijk
Vakantiehuis Charco Azul
Luister naar het ruizen van de golven, voel de warme adem van een zwoele zeebries en kijk uit over de Atlantische Oceaan.
Bekijk
Appartement Miriam
Vanaf het balkon van het appartement Miriam kijk je uit over de Atlantische Oceaan en hoor je het rustgevende geruis van de branding.
Bekijk
Vakantiehuis Pedro
Vakantiehuis Pedro is landelijk gelegen en heeft een bescheiden zwembad. Het uitzicht is magistraal over westkust en de Atlantische Oceaan.
Bekijk
Regata
Appartement Regata aan het strand van Puerto Naos in het zonnige westen van La Palma. Met iedere avond een zonsondergang.
Bekijk
Vakantiehuis Brezal
Vakantiehuis Brezal, Las Tricias in het mooie noordwesten van La Palma. Trek na het ontbijt de wandelschoenen aan en ga vanuit Brezal direct aan de wandel.
Bekijk
Appartement Maria
Marianela zal je bij aankomst op La Palma warm verwelkomen. Ze is met recht trots op haar goed verzorgde en compleet ingerichte huisje.
Bekijk
La Palma Rondreis
De individuele rondreis brengt je naar de toppen van vulkanen, mysterieuze laurierbossen, gezellige stadjes, boerendorpjes en verlaten stranden.
Bekijk
Plattegrond La Palma

La Palma

La Palma wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd vanwege het stabiele klimaat en het aangename weer. Op La Isla Bonita schijnt altijd wel ergens de zon. Meer informatie weer en klimaat.

De bewoners worden Palmeros genoemd. Palmeros zijn bijna altijd rooms-katholiek maar bezoeken op zondag liever de bodega dan de mis. Meer informatie bewoners

Twee derde van het totale oppervlakte is beschermd natuurgebied. Om de top vanaf te kust te bereiken kom je door vijf verschillende vegetatiezones. Meer informatie natuurgebieden

Op La isla Bonita wonen ongeveer 90.000 inwoners en samen zijn ze verantwoordelijk voor een levendige eilandcultuur. Meer informatie cultuur

La Palma Vakantie

Bezoek de bezienswaardigheden en interessante plekken en geniet van het relaxte eilandleven. Lees meer over bezienswaardigheden

Ons favoriete restaurant bevindt zich aan de kust waar je kunt dineren met zicht over de Atlantische Oceaan. Meer informatie over restaurants

Het milde klimaat maakt het mogelijk om op praktisch alle dagen van het jaar buiten activiteiten te ondernemen zoals wandelen, mountainbiken, paardrijden  en duiken. Meer informatie over outdoor activiteiten

De kleur van de stranden is grijs met uitzondering van Playa Arenas Blancas waar met het blote oog ook witte zandkorrels te vinden zijn. Alles over de stranden

La Palma Informatie

Een gepassioneerde astronoom kijkt de gehele dag uit naar het moment dat de zon eindelijk achter de horizon verdwijnt en wordt pas echt enthousiast bij een wolkeloze hemel. Meer informatie over de sterrenhemel

Al meer dan vijftien jaar gaan we op pad om van het eiland te genieten. De beste ontdekkingen en tips hebben we in de 230 bladzijden dikke reisgids beschreven.  Alle informatie over de reisgids

De wegen zijn redelijk goed onderhouden en het verkeer is overzichtelijk. Het kan geen kwaad om voor vertrek de hellingproef nog even te oefenen. Informatie over autorijden

Laat je inspireren door het groene Canarische eiland, de schatten liggen voor het oprapen. Jut een lied, brei een gedicht en schiet een foto. Creatieve erupties zijn welkom op dit blog. Lees ook ons blog strandjutters