La Palma reisgids

Terug naar informatie reisgids

 

Marielle Ponsen, 7 de abril de 2024

Inmiddels ben ik weer thuis maar nog helemaal vol van mijn week in La Palma. Dusdanig dat ik mijn familie ook heb aangestoken. We zijn van plan om in augustus  te komen maar nu met het hele gezin(4) .

Dit keer willen we ook naar 1 van de andere eilanden met name voor de watersport. Heb jij tips voor Gran Canaria/ Fuerteventura wb locatie? Of ken jij iemand aan wie ik dit kan vragen en misschien zelfs net zo een leuk boek heeft geschreven als jij..

 

29.03.2024 Via Whatsapp ontvangen

Het zit er weer op voor ons. Genoten van het mooie rustige La Palma en de vriendelijke mensen. We hebben je boek veelvuldig gebruikt en zo ook weer nieuwe dingen ontdekt!

Heerlijk zo’n gids waar je niet continu struikelt over het woord pittoresk. 😀

Tot de volgende keer!
Gr. Eelke

 

Saskia, 25 de marzo de 2024

We zitten inmiddels op La Palma te genieten mede dankzij de leuke en grappig geschreven stukjes, nogmaals dank!

Groeten Saskia en Joris

 

24.02.2024
Het boek met de informatie en vele tips, die niet bij de standaard reisorganisatie te vinden is, maakte de vakantie extra leuk.
André en Marion

22.02.2024
Ik geniet enorm van de reisgids.

Echt zo geweldig geschreven

Vriendelijke groet

Henriette

2 de diciembre de 2023, Monique 
Net gisteren terug gekomen van een geweldige tijd op la Palma. Èn wat heb ik samen met een vriendin genoten van de reisgids van Siepko.

Ik zwerf veel en graag over de wereld en ben overal op zoek naar de weetjes over culturen, gebruiken en bewoners . Dit was mijn 3e x La Palma en heb dubbel genoten door de info in de gids. Niet alleen fijne adresjes (en já de fiets van Don Manuel stond buiten voor de beste cappucino). Ook de mooiste wandelingen gelopen en veel te weten gekomen over het eiland en zijn bewoners. Èn allemaal op zo’n leuke humoristische manier geschreven. Zat gisteren in het vliegtuig opweg naar huis nog lezend in de gids na te genieten .Dank je wel voor zoveel fijne info.

 

Nelleke, 5 de noviembre de 2023

Ik heb gisteravond jouw boek in één ruk uitgelezen. Wat geweldig geschreven! Het ontroerd me, is informatief op een zeer betrokken manier en heeft me doen schudden van het lachen. Dinsdag ga me echt onderdompelen, met jouw boek in mijn rugzak.

Heel veel dank!

Nelleke

Vincent , 11 de agosto de 2023

Vandaag jullie nieuwe editie van de reisgids ontvangen. Dank! Ziet er wederom prachtig uit. Complimenten voor de manier waarop alles weer super nauwkeurig en heerlijk leesbaar is opgeschreven! Gaan we zeker ons voordeel mee doen!

Mooi weekend,

Vincent

 

Johan Nieuwenhuis, 12 de agosto de 2023

We hebben de reisgids gisteren in goede orde ontvangen.

Een prachtig overzichtelijk en vooral een praktisch boek voor als je

nog niet eerder op La Palma bent geweest.

Na veel informatie en filmpjes op internet is deze reisgids geweldig.

En ook nog eens met humor geschreven waardoor we soms met een schaterlach zitten te lezen.

Hartelijk dank hiervoor.

Hasta luego.

Anita en Johan Nieuwenhuis.

 

Marion en Marcel, 8 maart 2023

We hebben goed gebruik gemaakt van de reisgids met wandelingen en tips en weetjes…je schrijft zeer onderhoudend Siepko😊

Marijke Popma, 28 de marzo de 2023

Vorige maand heb ik jullie reisgids besteld, en daarna natuurlijk naar la Palma! Voor de zoveelste keer! Gids aan m’n moeder gegeven, en wat was ze er blij mee! Gids ging overal mee naar toe, en ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak er een zin begon met: “ik las in het boek…”

Echt een groot succes! Leuk geschreven, goede informatie! En dat wou ik toch nog even delen met jullie. Bedankt!!

Groeten, Marijke Popma

 

Han en Anneke Kruit, 19 de marzo de 2023

De gids is ontvangen en al druk aan het lezen en aantekeningen maken van wat we zeker willen gaan bekijken.

De gids leest als een boek! Wat leuk om ons zo voor te kunnen bereiden.

Nogmaals hartelijk dank en fijn weekend.

Han en Anneke Kruit

 

Eric Maryniak, 30 de octubre de 2022 10:39

We kregen gisteren het boekje binnen!

Ik las er even in en wat een hoop informatie — praktisch handige, zoals bv. taxi’s bij de hikes — maar vooral ook, wat leuk en lekker onderhoudend geschreven 👍.

Vrij snel werd hij echter al geconfiskeerd door mijn vrouw, dus misschien ga ik nog een 2e bestellen 😎.

 

Tommy Victor, 7 de julio de 2022 13:45

Alvast van harte bedankt om het leerrijke boekje over La Palma ons toe te zenden.

Dat is een grote hulp en leidraad wanneer we op het eiland vertoeven.

Greetje, 21 de mayo de 2022

Ik heb van de reisgids genoten: persoonlijk, humoristisch, scherp, heerlijk vlot geschreven en tot de verbeelding sprekend.

Marjet, 11 de agosto de 2021
Een speciaal woord van dank voor de superleuke en informatieve reisgids, die we heel veel hebben gebruikt. Niet alleen voor informatie over het eiland, maar vooral ook voor de diverse mooie wandelingen die we hebben gemaakt en die stuk voor stuk mooi, beeldend en kloppend waren beschreven. Of het nou La Zarza was, of het ‘rondje om de kerk andersom’: we hebben steeds weer genoten van de prachtige natuur, de vergezichten, de rust en ruimte. Met het boekje in de hand zijn we elke keer op pad gegaan. Qua zwaarte en duur voor ons redelijk kloppend, dus ook dat gaf houvast bij het maken van plannen.

A van der Ven, 15 de junio de 2021
De gids is binnen – en net zo informatief als ik verwacht had, veel leuker en anders dan de gidsen in de boekhandel. Ik had op jullie site al verschillende tips en ideeën gezien en gelezen en had de hoop dat jullie gids in die zelfde gids was geschreven. Dank!

Peter Groothuijse, 6 maart 2021
Asunto: fijne ironie

Hoi Siepko,

zoals beloofd een leesverslag van je boek. In een woord: genieten.

Ik heb er veel plezier aan beleefd en ik ga er nog veel meer plezier van hebben als ik weer op La Palma ben. Als wandelgids is het een prachtige aanvulling op het Rother boekje, niet alleen omdat je wandelingen beschrijft die daarin ontbreken, maar evenzeer door je beschrijvingen van de ‘bekende’ tochten die heel nuttig en soms echt hilarisch zijn.

Wat een fijne ironie heb jij. Hoogtepunt vond ik de paragraaf ‘wonen op La Palma’, wat blijkbaar begint bij uitbundig genot en door sociaal isolement en verveling eindigt in een echtscheiding of een eenzame alcoholdood aan de rand van het zwembad. Ik moet er nu nog om grinniken. Heerlijk, la Isla Bonita!

Nou ja, ik ben gewaarschuwd en zal mijn toekomstplannen herijken. Je laatste nieuwsbrief stukje komt natuurlijk bij de aanvullingen op internet. Ook daar was ik weer blij mee en ik hoop dat het voor jullie allemaal nog te doen is zo zonder toeristen op het eiland.

Hartelijke groet. Peter Groothuijse

Ilse Van Looveren, 2 januari 2021

Wat een jaar…

Nu, aan de vooravond van onze terugreis naar België denken wij met veel plezier terug aan de 2 wonderlijke weken die wij doorgebracht hebben op dit prachtige eiland.

Met jouw reisgids in de hand of in de rugzak ontdenkte wij de mooiste plekjes van La Isla Bonita. Dankjewel daarvoor.

Het gaat jullie goed hier, wij komen alvast terug.

Groetjes, Ilse en stef


Grietje van der M
, 26 juli 2020

Vrijdag zijn we teruggekomen van onze vakantie op La Palma. We hebben – mede dankzij jouw fantastische gids! – een heerlijke vakantie gehad. We hebben menigmaal gebruik gemaakt van de door jou aangeraden wandelingen, plekjes om niet te missen, en restaurantjes om te eten. Ook hebben we genoten van alle leuke informatieve weetjes en grappige verhalen over het eiland, de flora en fauna.  Onze hoogtepunten:

wandeling ruta de los Volcanos

– wandeling Franceses – Gallegos

– wandeling Las Tricias

– wandeling Cubo de Galga

– ongecompliceerd eten bij chiringuito Cocomar in Bombilla

– heerlijk dineren met fantastisch uitzicht bij La Muralla in Tijarafe

Jochum W, 21 juli 2020

Wij zijn vandaag aangekomen op La Palma. We zijn blij om terug te zijn en ons huis is fantastisch. Wat wel een behoorlijke domper was: we hebben jouw reisgids in Amsterdam laten liggen.

En….jouw reisgids op La Palma is toch wel een kleine bijbel.

Is er een kans dat we een exemplaar (Tijdelijk)  kunnen bemachtigen door die op jullie kantoor bijvoorbeeld op te halen?  Ook zonder zullen we het hier weer naar onze zin hebben, maar met………wordt alles nog beter.

We hopen van je te horen. Groet, Jochum W

H. Hoffs, 24 februari 2020

Vandaag hebben wij de reisgids ontvangen; uitnodigend en mooi. Fijn om lezend in de gids toe te leven naar het verblijf op La Palma.

Babs + Hans.

Michiel van Ettinger, 15 de febrero de 2020

Wij zijn afgelopen woensdag na 10 zonnige dagen weer teruggekeerd in NL. We hebben veel aan jullie reisgids gehad, erg leuk!

Groet, Michiel

Clementien v/d Steen, 29 december 2019

Wat een schat aan informatie heb je erin gezet Siepko, echt fantastisch. De vakantie voorpret kan beginnen 😉

Groetjes, Clementien

Janine Verhoef, 15 december 2019

Boek had ik al snel op deurmat.
En is super leuk en informatief om te lezen!

Dank dus,
Fijne dag gewenst uit een fris en heel zonnig Nederland!

Janine

Rob Veraart, 6 de diciembre de 2019
De gids “ontdek de verborgen schatten” is aangekomen en ik ben er meteen in beginnen te lezen.

Dit werkt wel verslavend, al die leuke info!

Even een vraag.

Hebben jullie ook GPS routes (GPX bestand) beschikbaar of kun je aangeven waar ik die het beste zou kunnen downloaden?

Alvast bedankt voor de info.

Rob Veraart

Reactie Siepko: In de reisgids staan geen Gps-routes. Alle wandelingen in de reisgids zijn duidelijk beschreven en uitstekend gemarkeerd.
Er is op het internet wel informatie te vinden over Gps-routes. Echter, vind ik een aantal van deze wandelingen minder interessant. Reden waarom deze wandelingen niet in de reisgids staan.  

Rob, 24 november 2019

Wat een leuk boek om te lezen, ik zit constant voor te lezen en te grinniken.

Fijn dat we nu nog tijd hebben om ons goed voor te bereiden. Hebben er enorm zin in.

Carlien, 19 november 2019

Dinsdag is het zover: voeten op La Palma zetten, zo fijn!

Wilde je nog zeggen: heb je gids nu helemaal uit, wat heb je ‘m leuk geschreven! Ik vind je taalgebruik erg eigen, heel positief en je lichte sarcasme in combinatie met de liefde voor de Palmeros, het eiland, de natuur die je duidelijk hebt… het werkt aanstekelijk. Dank daarvoor!

Gracias en warme groet, Carlien

Reisgids en café con leche (Foto: Carlien)

ankavv@, 6 november 2019

Mooi ook dat we jullie reisgids nog te pakken hebben gekregen: super gedaan!

Nog nooit zo’n mooie en praktische reisgids ergens gezien, helemaal up to date en met enorm bruikbare en handige tips.

Erg veel complimenten waard.

We hebben veel rondgesjeesd en gewandeld.

Ik was in 1992 ook al op La Palma, grappig dat er toch relatief weinig is veranderd.

W.M. Rijsdijk, 1 oktober 2019

Inmiddels zijn we alweer 2 weken thuis. Het eiland heeft ons ‘te pakken gekregen’.

We hebben heel veel aan jullie organisatie, tips en adviezen gehad. Iedere dag ging de gids van Siepko mee en deze is ongemerkt ook veel gefotografeerd. Normaliter ontdekken we veel zelf, maar de gids bleek nu wel een uitkomst want waar begin je inderdaad met wandelen en genieten.

E.Israel, 25 de junio de 2019

Wat een leuke en informatieve reisgids! We waren er heel blij mee. Tijdens het lezen, leek het alsof we goede bekenden van elkaar werden. De verrassing was daarom extra groot om je tegen te komen in Finca Aloe. Wat ontzettend toevallig! Hoewel ik me kan voorstellen dat je regelmatig Nederlanders tegen komt met de Verborgen Schatten onder hun arm.

We hebben zeven wandelingen uit de gids gedaan. De routes zijn heel goed te volgen!

Wat volgens mij niet vermeld staat in de gids zijn de petrogliefen in El Paso. We liepen toevallig op met een Deense jonge vrouw en twee jongens die ook op weg waren naar deze plek. De vrouw wist precies waar de petrogliefen waren en liet ons beide plekken zien. Ze kon ook nog een leuke uitleg geven. Een onverwachte rondleiding naar een bijzonder stukje cultuur!

Je hebt helemaal gelijk dat chiringuito Cocomar een verborgen schat is. Een prachtig plekje, in een leuk plaatsje met heerlijke verse vis.

Kortom: we hebben veel plezier gehad van de reisgids en het heeft een mooie bijdrage geleverd aan een heel fijne week op la Palma. Bedankt daarvoor!

Vriendelijke groet, Aart-Jan Tieleman en Esther Israel

Charlotte, zaterdag 8 juni 2019

Net terug van La Palma en het eiland heeft een onvergetelijke indruk op ons gemaakt.

We hebben jullie boek als een kompas en dagboek bij ons gehad.

Het was niet alleen informatief erg leuk en herkenbaar om te lezen maar ook zeer makkelijk om de routes op die manier te lopen. Helaas is een week veel te kort en zullen we dus terug moeten komen om nog meer te ontdekken van La Palma.

Maar goed, er staan nog meer wandel (ei)landen op mijn lijstje.

Ik zou willen dat er van alle interessante wandel eilanden zo’n boek te vinden was…

Dus, ik zou zeggen, verhuizen en meer eilanden zo op de kaart zetten..😉

Hartelijke groet, Charlotte Voordouw

Hedda Simons, 19 de abril de 2019

Ik wil je enorm bedanken voor het schrijven van de gids over La Palma.

We hebben een hele toffe reis gehad mede door al die toffe uitstapjes die we gedaan hebben en dit hebben we te danken aan alle leuke tips die je hebt gegeven! Veel mooie ontdekkingen gedaan! Super dikke merci!

Fokje Grijpstra, 17 de abril de 2019

Ik wil nog even zeggen dat wij heel veel gebruik hebben gemaakt van de reisgids. Daardoor hebben we o.a. gegeten bij Cocomar, Bar la Punta, Cervezeria Isla Verde, los Guirres, hebben we de stadswandelingen in Santa Cruz en Tazacorte gedaan, het bananenmuseum bezocht, zijn naar playa de le Veta geweest en ga zo maar door! Heel leuk, onze dank voor al deze tips!

Sigrid Wimmers ,4 april 2019

We hebben de reisgids ontvangen. Leuk! Deze ligt naast mijn bed. Heerlijk om te lezen. Dat verhoogt de voorpret!

Nog 11 weken en 1 dag… 😊

Hartelijke groet, Sigrid

Tom en Vanessa ontdekten door de reisgids dat terugwandelen over hetzelfde wandelpad niet het zelfde is. Lees de reactie

Tom en Vanessa

Myriam Gosselin,11 maart 2019

Wij zijn in januari naar La Palma geweest en hebben bijzonder genoten van jullie gids La Palma.

Dagelijks hebben we een tour gemaakt en gewandeld met jullie gids onder de arm.

Ik zat heel die tijd al te popelen om jullie te kunnen laten weten hoe fijn we het gehad hebben dankzij de verborgen schatten die jullie ons leerden kennen.

Vooral het noorden hebben we bezocht en dat waren prachtige ervaringen !

Geniet nog verder daar !

Hartelijke groet, Myriam Gosselin

Mini van Keulen, maandag 11 maart 2019
Beste Siepko,

Vorige week waren we op La Palma. Ik heb je prachtige boek via Marktplaats kunnen aanschaffen.

Op de eerste dag liepen we de “flower-power-wandeling”. Ik liep met het boek in de aanslag en werd aangesproken door een Nederlands echtpaar, die direct riepen “oceaanzicht”.

Het bleek om Ottolien te gaan, die de tekst van het boek regisseerde. We hebben een mooie foto gemaakt van deze toevallige ontmoeting. Deze foto willen we je natuurlijk niet onthouden.

Door jouw boek zijn we op hele andere plekken terecht gekomen, dan de vorige twee keren dat we op La Palma waren. Echt een hele mooie uitbreiding van onze ervaringen.

Hartelijke groet, Paul & Mini

Anja Tissingh, 22 februari 2019
We zijn net weer terug van onze vakantie op het prachtige La Palma.

Dankzij jullie reisgids hebben we heel veel mooie en leuke dingen gezien en gedaan. We hebben prachtige wandelingen gemaakt en dankzij het boekje dingen gezien, die we anders zeker gemist zouden hebben. Alhoewel we het gevoel hebben dat al heel veel van het eiland hebben bezocht, maakt het boekje duidelijk dat er nog veel meer te doen is. We moeten dus nog wel een keer terug 🙂

reisgids la palma birigoyo
Reisgids op de Pico Birigoyo. Foto: Anja Tissingh

Carla de la Rive Box, 22 de enero de 2019
Dank dank, boek keurig verstuurd en ontvangen. Ben al aan het lezen geslagen. Kijk vooral vast naar de ons bekende dingen, hoe en wat jij, jullie daar over schrijven. Leuk, zo af en toe die persoonlijke Noot er tussen door. Ben zeer benieuwd wat we voor nieuws gaan ontdekken. Hartelijke groeten Carla

Carla Poel, 19 de enero de 2019
Beste Siepko, ik vind het wel n mooi moment, ook namens Jos, om jou zo halverwege ons verblijf hier, ontzettend te bedanken.

Jouw boek is onze dagelijkse gids. En wat voor een !

Echt TOP. Ook je humor. Je wandelingen en restaurant tips…. het maakt het verblijf gewoon leuker met jouw boekje in de hand.

En… wat een mooi eiland. Het past precies op dit moment bij ons.

Ondertussen genieten we van de banaantjes cakejes en avocado’s van Maria.

Groetjes, Jos en Carla

Dynke van der Wijk, 19 de enero de 2019
Wij hebben inmiddels jullie reisgids ontvangen, waarvoor dank. Het lijkt na een snelle blik idd precies de gids die bij ons past: geen afbeeldingen (want je ziet zelf genoeg onderweg), duidelijke beschrijvingen, heldere taal…een gids waarop je kunt bouwen!

We verheugen ons erop en..
Vriendelijke groet, Dynke en Jeroen.

Peter Weysen,  19 januari 2019
Wat een verademing t.o.v. de traditionele reisgidsen. Geen kleurrijke foto’s hoe mooi het allemaal wel is. Nee gewoon tekst, beschrijvingen en wat er allemaal te doen is etc.etc.

Enfin bedankt, en wie weet treffen wij ons nog op La Palma.

Elsbeth Mulder, 7 januari 2019 9:54
Dank voor de reisgids, lekker snel ontvangen. Ik had nog een ringbandje van de reisgids van tien jaar geleden. Altijd zuinig bewaard, want al die inside-informatie maakte de vakantie toen helemaal compleet.

Echt geweldig dat jullie dat geschreven hebben. En herkenbaar, want ik zou dat ook gedaan hebben. Niks leuker dan je eigen passie en ervaringen met anderen te delen.

En deze nieuwe gids is natuurlijk nog mooier. Heerlijk voor de voorpret!

Een druilerige groet uit Nederland, Elsbeth

Viola van Dalfsen, 13 de noviembre de 2018
Jullie reisgids is inmiddels voorzien met verschillende kleuren post-its. De mooie wandelingen die we willen gaan maken en de bijzondere plekjes die we willen bezoeken….
We hebben er ontzettend veel zin in. Groet, Viola

Erna Robben, 9 november 2018
Het lezen van de reisgids was een ware traktatie. Ik heb niet meer zo genoten sinds ik 40 jaar geleden ‘The People’s Guide to Mexico’ las: geschreven met vaart en humor,  en de liefde voor het landschap en zijn bewoners spat ervan af. Morgen krijgt Joukje deze parel mee.

Fokje Grijpstra, 5 november 2018
Gisteren de reisgids ontvangen en wat is ie geweldig! Een feest van herkenning waar het over ons bekende plaatsen gaat, maar ook zóveel nieuws! We zitten met de foto’s en de reisverslagen op tafel te hergenieten van onze vakanties op la Palma (Zou vandaag nog wel in het vliegtuig willen springen..)! Nu nog ‘even’ door de hollandse winter en dan komen we er aan!
Groetjes, Wieger en Fokje

Auke Smid, 4 november 2018
Omdat wij heel veel plezier aan jullie reisgids beleefd, willen we hem nu graag cadeau geven. Zouden jullie mij de betalingsgegevens willen mailen? Bedankt alvast!

Viola van Dalfsen, 28 oktober 2018
Bedankt voor de snelle toezending van jullie mooie boek. Pas een klein stukje gelezen…op naar meer mooie lees-momenten:)

Hans en Petra,  21 de octubre de 2018
Wel hebben wij gemerkt dat het eiland sinds 2005, toen zijn wij al een keer eerder geweest, veel steiler is geworden ;-), maar in Siepko`s reisgids stonden gelukkig voldoende wandelingen die wij wel konden doen.

Christa Blok 6 mei 2018
Reisgids gisteren ontvangen. Wat een zeldzaam goed geschreven gids. Zulke goed sfeerbeschrijvingen doordat het met veel gevoel en inlevingsvermogen is geschreven. Dat kom je zelden tegen. Dank hiervoor. Het maakt het wachten tot juni om er naar toe te gaan wel een stuk moeilijker hoor…?
Vriendelijke groeten Christa Blok

Claudia Quelle 30 april 2018
De gids is echt top! We zijn naar het hart van de Caldera gelopen, Pico Birigoyo, Pared Vieja, Lomada Grande, gegeten bij Azul, en vandaag van La Zarza naar El Tablado. We zitten nu in het barretje van Claire met een gitaar en prachtige foto’s. De anecdotes en beschrijvingen in het boekje zijn erg leuk, we hebben echt het gevoel dat Siepko onze gids is.