La Palma Rondreis, individuele rondreis met eigen auto

 
 
De individuele rondreis brengt je naar de toppen van vulkanen, mysterieuze laurierbossen, gezellige stadjes, authentieke boerendorpjes en verlaten stranden.
 
 

Op eigen houtje het eiland rond

 
 
Bij aankomst op het eiland staat de auto al voor je klaar en ontvang je alle routes naar de geboekte onderkomens. De auto en de accommodaties betaal je op La Palma.Alles is geregeld en je kunt direct op pad. Op het mini-continent La Palma valt onuitputtelijk veel te beleven en te ontdekken.

 


Tijdens de rondreis zal je overnachten in authentieke dorpjes en gemoedelijke stadjes. Je bepaalt helemaal zelf de invulling van de dag. Dit is niet alleen heel erg leuk maar ook de beste manier om La Palma te gaan ervaren.  

 
La Palma rondreis, of je gaat wandelen of naar het strand gaat bepaal je helemaal zelf. 
 La Palma Rondreis, wandeling door het laurierbos La Zarza.  De door ons zelf uitgegeven reisgids is straks tijdens de rondreis een belangrijke informatiebron om het beste dat La Palma te bieden heeft te gaan ontdekken. De overnachtingsplaatsen zijn geboekt, de invulling van de dag bepaal je helemaal zelf. Op deze manier maak je de rondreis die het beste bij je past.  

In de reisgids staan meer dan zestig wandelingen beschreven. Het niveau van de wandelingen gaat van vederlicht kuieren tot pittige dagtochten. Ook worden de belangrijkste stranden, zwembekkens en enkele verlaten baaitjes vermeld waar je helemaal alleen kunt zijn met de golven. 

Natuurlijk geven we ook onze inside-tips over de restaurants waar je lekker kunt eten. Het zijn de verborgen schatten van La Palma.  

We besteden veel aandacht aan het samenstellen van de rondreis. Voor een rondreis van één week reserveren we drie of vier kleinschalige accommodaties van waaruit het eiland zich maar al te graag laat bewonderen. Door onze jarenlange ervaring en kennis van het eiland zijn we unieke plekjes en sfeervolle onderkomens op het spoor gekomen waar we je graag willen onderbrengen. Alle overnachtingsplaatsen van de rondreis hebben de beschikking over een eigen slaapkamer met douche en toilet en de mogelijkheid om zelf te koken. 


 

 
We boeken zo veel mogelijk kleinschalige accommodaties.
Studio in Puntagorda Bed and breakfast
 

De rondreis van dag tot dag

   
De rondreis van dag tot dag is een voorbeeld van hoe straks de rondreis er uit zou kunnen zien. Uiteindelijk bepaal je op La Palma zelf hoe je de dag gaat invullen.  
  

Dag 1: de dag van aankomst

Wanneer je tegen de avond aankomt op La Palma boeken we een hotel voor je in de buurt van het vliegveld in het koloniale stadje Santa Cruz.

Kom je in de ochtend aan dan heb je nog de hele dag voor de boeg. Twintig minuten na het in ontvangst nemen van de auto kuier je al door de straatjes van Santa Cruz opzoek naar een gezellig terras of een barretje. De reis gaat daarna verder in de richting van San Andres. 

Onderweg zou je nog de afslag kunnen nemen naar het bedevaartskerkje, het strand van Playa Nogales, de hoogste top van het eiland of het laurierbos Cuba de La Galga. Op La Palma valt zo veel te zien dat je keuzes zal moeten maken.

In San Andres boeken we een bij de Atlantische Oceaan en het zwembekken Carco Azul gelegen accommodatie. Een prachtige locatie waar je de volgende ochtend wordt gewekt door het geruis van de oceaan.
De hoofdstad van La Palma, Santa Cruz
   
Dorpje in het noorden van La Palma 

Dag 2: het  dorpje San Andres en het laurierbos

Begin de dag goed met een plons in het naastgelegen zwembekken Charco Azul. Via een fraai aangelegd pad struin je daarna langs de azuurblauwe oceaan naar het mooie dorpje San Andres. 

Het kerkplein in het centrum van het dorp is een dromerige plek om je een stevig ontbijt te laten serveren.

De levensgenieters proberen dit moment zo lang mogelijk te rekken. De echte wandelaars beginnen onrustig te trappelen, de wandeling naar de bronnen Marcos en Cordero in het laurierbos Los Tilos is een van de hoogtepunten die La Palma heeft te bieden. 

Dag 3: het ruige en authentieke noorden

Het ruige en afgelegen noorden met zijn indrukwekkende kloven en authentieke dorpen mag niet ontbreken tijdens de rondreis. We boeken een prachtig gelegen, intieme bed and breakfast voor je waar je je direct welkom zult voelen. 

De uitdaging voor vandaag is om naar het naastgelegen dorp te wandelen, daarvoor moet eerst wel een diepe kloof worden doorkruist. In Gallegos, aan de andere kant van de ravijn, is een slaperig dorpskroegje om daarvan even op adem te komen. 

De La Zarza wandeling volgt de droge rivierbedding van een met reuzenvarens begroeide, mystieke kloof. Wie vandaag geen zin heeft om te wandelen, of gepijnigd wordt door spierpijn van de vorige wandeling heeft het uiterst gemakkelijk. Het overweldigend uitzicht over de noordkust en de omringende dorpjes gezien vanuit de stoel op het terras verveelt nooit.  
Het noorden van la Palma is ruig en groen. Authentieke dorpjes liggen verlaten tussen diepe kloven. 

Drakenbloedbomen in Las Trcias

Dag 4: drakenbloedbomen en boerenhuisjes

Als Utopia echt bestaat dan zou dat wel eens in Las Tricias kunnen zijn. De sprookjesachtige rondwandeling langs drakenbloedbomen, boerenhuisjes en de grotten van de oorspronkelijke bewoners hebben we de love and peace wandeling genoemd. De vruchtensappen die in het ecologische hippie-café Finca Aloé worden geserveerd zijn niet alleen erg lekker maar ook bere-gezond. 

Ook vandaag moeten er weer keuzes worden gemaakt. De hoogste toppen van het eiland lokken en kunnen ook via de noordwestkant van het eiland worden bereikt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de verborgen baaitjes die alleen te voet zijn te bereiken.
 
 

Dag 5 en 6: de krater, dolfijnen en stranden

In het zonnige Dal van Aridane is veel te beleven. Vanuit het haventje van Tazacorte vertrekken meerdere boten die op zoek gaan naar dolfijnen. Op en rond de Plaza de España in Los Llanos is het iedere dag weer gezellig.

Het is verleidelijk om je over te geven aan de zwaartekracht op een van de stranden in het zonnige westen. Maar naar huis gaan zonder dat je het nationale park Caldera de Taburiente gezien hebt kun je thuis moeilijk uitleggen. 

De wandeling naar het hart van deze immens grote krater is de beste manier om dit natuurwonder lijfelijk te gaan ervaren. Efficiënter in tijd en vele malen gemakkelijker is het om naar het uitzichtpunt de Cumbrecita  te slenteren. Het voordeel van deze laatste optie is dat je dan voldoende tijd overhoudt om de middag door te brengen op het strand.

Lekker en ongedwongen dineren aan de kust terwijl de zon langzaam achter de einder zakt, vinden ook wij onweerstaanbaar. 
Markt op zondag bij Los Llanos in Argual 
Vulkanen in het zuiden van La Palma  

Dag 7: de vulkanen van het zuiden

De contrasten zijn groot op La Palma. Om het zwarte, bijna onheilspellende landschap te gaan exploreren zijn er verschillende mogelijkheden. De grote vulkaanroute start bij Refugio El Pilar, gaat recht over de bergkam langs bijzondere kraters en eindigt twintig kilometer later in het dorpje Los Canarios. 

Met veel minder inspanning maak je de kleine vulkaanroute. Deze onderhoudende wandeling start in de antieke Bar Parada met koffie en amandelkoekjes. Tijdens deze gemakkelijke wandeling van twee uur wandel je over de asvelden van de jongste vulkaan van de Canarische eilanden. De wandeling eindigt bij de vuurtoren en de zoutvelden.

In het restaurant Jardin del Sal kijk je uit over de Atlantische Oceaan en wacht je comfortabel totdat de bus je weer naar Bar Parada rijdt voor het inkopen van nog een paar extra rollen amandelkoekjes om morgen op te peuzelen in het vliegtuig onderweg naar huis 

Rondreis La Palma


De kosten voor de overnachtingen worden op La Palma aan de eigenaar van de huizen voldaan, de auto betaal je bij aankomst aan de autoverhuurder. Hierdoor kunnen we de rondreis zo voordelig aanbieden en komt het geld,  zonder extra tussenpersoon, terecht bij de bewoners van La Palma. 


De rondreis kost voor een week € 392 per persoon (bij deelname van 2 personen) en is inclusief: 

  • Zeven overnachtingen in drie of vier verschillende accommodaties
  • Een auto categorie B
  • De reisgids gratis thuisgestuurd
  • Wandelkaart
  • Autokaart
  • Routes naar de geboekte accommodaties
  • We zijn op La Palma 24 uur per dag bereikbaar. Op La Palma sta je nooit alleen!
 
Dagen
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
Prijs
 
€ 181
 
€ 240
 
€ 288
 
€ 347
 
€ 392
 
€ 437
 
 
 
           
Dagen
 
9
 
10
 
11
 
12
 
12
 
14
 
Prijs
 
€ 495
 
€ 534
 
€ 588
 
€ 633
 
€ 682
 
€ 731
 
De boekingskosten zijn 15 euro.

De mini-rondreis is ideaal wanneer je 10 of 11 dagen naar La Palma komt en de laatste week in een vakantiehuis wil verblijven. Ook kunnen we de rondreis verlengen.
We maken de rondreis op maat en houden rekening met je wensen. 

Uiteraard kunnen we de rondreis ook organiseren voor 1 persoon (maximaal € 620 voor een week) of voor een groep.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar de mogelijkheden.
 
De weg tussen Santo Domingo en las Tricias in het noordoosten van La Palma. 
De rondreis is inclusief een auto categorie B, type Hyundai 1-20, Seat Ibiza. 

Categorie C met airco: 12 euro per week extra.
Categorie D met airco, met extra motorvermogen en kofferruimte: 60 euro per week extra. 
Categorie E  met airco, type Peugeot Partner diesel: 80 euro per week extra.
Alle auto´s hebben een cd-speler.

Aflevering bij aankomst op het vliegveld, ongelimiteerd aantal kilometers, uitstekende service. Betaling van de auto bij aankomst. De auto is verzekerd (behalve de onderkant van de auto en de banden), 180 euro eigen risico, geen borg te voldoen bij aankomst. Gratis kinderzitjes. Tweede bestuurder geen extra kosten. Geen bijkomende of verborgen kosten. 
 
De gemiddelde reistijd tussen de verschillende accommodaties is 1 1/2  uur.
Voor meer informatie en het boeken van de rondreis:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    

La Palma Oceaanzicht

Calle Taburiente 6
38750 El Paso, La Palma
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
La Palma
La Palma Vakantiehuizen
Stel een vraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desktop version