De ochtend begon prachtig met een helder blauwe hemel en een witte wolk van de vulkaan loodrecht omhoog in de richting van de hemel.

Een vulkanoloog legde uit dat de vulkaan op La Palma van nog maar 5 dagen jong te vergelijken is met een puber. Het humeur is grillig en zijn onstuimige energie moet naar buiten.

Foto: Canarias 7

Kanonschoten
Tijdens de koffie klonken de eerste kanonschoten en trilden de ramen en deuren. Deze jonge knaap op vier kilometer afstand van mijn huis laat zich gelden. Tot vier kilometer hoog in de lucht perste hij waterdamp, as en magma.

De alles vernietigende lavarivier heeft zijn snelheid vertraagd. Op onderstaande kaartje is goed te zien tot waar het is gekomen en welke huizen het heeft verzwolgen. Niemand weet wat de vulkaan morgen voor ons in petto heeft.

Actualiseer bovenstaande kaartje door er op te klikken.

Hulp!

Document waarin de gemeente El Paso verklaart titelhouder te zijn van het banknummer voor hulp aan de getroffen eilandbewoners door de vulkaan.

We worden overstelp met vragen van La Palma Lovers die me vragen naar een banknummer om geld te doneren. Er zijn op dit moment een aantal banknummers geopend voor hulp aan de eilandbewoners die hun huis hebben verloren.

Ik geef het banknummer van de gemeente El Paso dat speciaal is geopend voor de eilandbewoners die hun huis hebben verloren en direct hulp nodig hebben.

De afgelopen 20 jaar dat ik in El Paso woon heb ik de gemeente leren kennen als uitermate sociaal met bijzonder veel aandacht en bijstand voor de minder bedeelden.

Ik ben er van overtuigd dat jouw donatie morgen nog terecht gaat komen waar het echt nodig is. Hulp is hard nodig!

Naam

Ayuntamiento El Paso de la Palma

Banknummer

ES57 3076 0480 6710 0761 6723

Bank

CAJA RURAL DE TENERIFE

 

foto: Canarias 7

 

Meer informatie over de vulkaanuitbarsting op La Palma