Strandjutters

Laatste nieuwtjes, reactie`s, wetenswaardigheden en creatieve parels van bezoekers. Stuur jouw strandjutter naar info@oceaanzicht.nl

Zwemmen onder het vliegveld van La Palma

Opweg naar het vliegveld rij je er aan ongemerkt overheen en aan voorbij: de zoutwaterbekkens Las Maretas.

charcos vliegveld la palma

In geen enkele reisgids staan de natuurlijke zwembaden Las Maretas beschreven. Een bezoek aan het maffe gebiedje zal niet hoog scoren in je persoonlijke top-40 van bezienswaardigheden op La Palma maar is zeker een bezoekje waard.

vliegveld la palma route

Staat de vlucht naar huis gepland in de avond en heb je nog een uurtje om de tijd te doden? Neem op weg naar het vliegveld, gekomen vanuit de richting Santa Cruz, 500 meter voor het vliegveld de afslag bij een groen bord aan de linkerkant van de weg in de richting van de kust.

la palma vliegveld las maretas

Parkeer de auto en kuier wat rond over het pikzwarte lavasgesteente. Er kan voor vertrek naar huis nog een laatste duik worden genomen in een van natuurlijke zwembaden.

la palma vliegveld bezienswaardighedenHet plan was om tijdens de bouw van het nieuwe vliegveld van La Palma een lift te realiseren waarmee je vanuit de aankomsthal naar de zwembekkens Las Maretas kon afdalen. Het gebied zou de bestemming krijgen van een waterpark met botanische tuin.

De crisis van 2008 maakte een einde aan deze plannen.

Vakantiehuis Victoria gaat mee met de tijd

De tijd staat niet stil. Toen we 20 jaar geleden begonnen met de verhuur van vakantiehuizen op La Palma waren alle vakantiehuizen op La Palma eenvoudig ingericht met als enige luxe warm water in de douche.

vakantiehuis la palma victoria

Een huis met een wasmachine werd gezien als luxe. Niet veel later deed de airconditioning-heteluchtverwarming zijn intrede, gevolgd door een internet aansluiting en Wifi. Tegenwoordig bieden we luxe villa’s met zwembaden die te verwarmen zijn tot 26 graden.

Een klein aantal vakantiehuizen waarmee we 20 jaar geleden zijn begonnen bieden we nog altijd aan. Het gaat om de huizen die mee zijn gegroeid met de tijd zoals casa Victoria.

Het authentieke en centraal op La Palma gelegen vakantiehuis Victoria heeft behalve sfeer, wifi, een wasmachine, goede matrassen, airconditioning-heteluchtverwarmingen en sinds kort een nieuw dak.

De muren en het dak zijn wit geverfd, de badkamer heeft een facelift gekregen, tuinmeubilair is vervangen.

Daar houden we van, eigenaren die blijven investeren in hun huis en mee gaan met de tijd.

La Palma, een schoon en verzorgd eiland

 Ingezonden reactie en foto`s: Evelyn Krijgsman

De aankomst op La Palma was al  fijn; om het eiland op te rijden te midden van palmen en oleanders.

Wij kunnen ons niet herinneren dat er 18 jaar geleden al zoveel gemarkeerde wandelingen waren. Echt geweldig.

Wat opviel: wat een schoon en verzorgd eiland!!! Veel zorg voor bomen, struiken, bloemen, planten, cactussen in de dorpen en ze worden nog goed verzorgd ook. Geen zwerfvuil, nergens graffiti, nergens illegaal stortvuil gezien.

Foto van links naar rechts: Restaurant La Lonja in Santa Cruz, Wafel bij Cerveceria Isla Verde, Tijarafe, Monarch vlinder Puerto Naos.

La Palma is ruig en steil

Ingezonden verslag van R en J.Copini

De zon is net achter een wolkenbank de Atlantische Oceaan in gedoken. En we kunnen ons bijna niet meer voorstellen dat we ooit die kant op gezeild hebben, de moed van de Onnozelen. Jaren geleden, maar wel boeiend.

Er waait nog steeds een frisse wind van zee, maar het is heerlijk wandelweer. Het eiland is ruig en steil, met al die lava, waar het van gemaakt is, maar de tuintjes rond de boerderijtjes staan vol bloemen, en overal overvolle sinaasappelbomen met hun heerlijke geur, en avocadobomen en de amandelbomen in bloei met het gezoem van bijen, en cactussen, en palmen.

tazacorte oceaan

We hebben alle dagen gewandeld en soms een bus terug genomen, zo leer je de omgeving wat kennen. Altijd een praatje met andere wandelaars. Een oude Palmero vertelde ons in rustig Nederlands dat hij vroeger, toen het hier nog arm was, in Alkmaar in de kassen heeft gewerkt als gastarbeider, en wees ons de wandelweg naar de Time, het uitzichtpunt.

Een marathonloper vroeg, om een foto van hem te maken, hij kwam uit Noorwegen en is het halve eiland rond geweest. Prachtig, als je dat (nog) op eigen kracht kan, geen gedoe met bus of auto. Over de wereld lopen is het mooiste wat er is!

De Orion staat boven het dak, en de grote wagen(of Beer) die met de achterkant naar het noorden wijst.

Ons vakantiehuis  is gemoedelijk, dus we blijven hier nog even. Goede Nacht!

La Palma, een inspirerend eiland

Rägel en Jaap verbleven een maand op La Palma en hebben zich uitstekend vermaakt. Bijna dagelijks ontvingen we een foto van iedere keer opnieuw een ander gebied. Vlak voor vertrek stuurden ze behalve een foto een korte reactie.

Ja, Siepko en Marjan,
het was heel boeiend hier, we hebben genoten. Leuk huis, inspirerend Eiland!
En nu gaan we pakken… Leuk, als je iets met de foto’s kunt.
Zonnige groeten: Rägel & Jaap.

 

De nieuwe website van Oceaanzicht

Als het aan ons had gelegen waren we nog jaren en jaren doorgegaan met de vorige website van Oceaanzicht. Maar de tijd staat niet stil en zeker niet op het internet. We hadden een eigentijdse website nodig die je ook op mobiele telefoons kunt bekijken.

La Palma oceaanzicht oude website
De website van Oceaanzicht (2013 tot 2018).

Het maken van een goede opvolger was een enorme uitdaging waar ik torenhoog tegen op keek. Met hulp van vrienden, kennissen, familie en een webdesigner is het gelukt een nieuwe website te realiseren die nog mooier is geworden dan de vorige website van Oceaanzicht. We zijn in de wolken met de nieuwe website La Palma Oceaanzicht.oceaanzicht

De volgende mensen wil ik bedanken voor hun bijdrage aan het tot stand komen van de nieuwe website van Oceaanzicht: onze zoon Mees en vriend Michiel de ecoschilder uit Arnhem voor het ontwikkelen van het logo. Ottoline die de foutjes uit de teksten heeft gehaald. Speciale dank is er voor  Ignation uit Rotterdam. En natuurlijk was er Marjan voor de goede raad, om me aan te moedigen en om me af te remmen, wanneer dat nodig was.

We zijn benieuwd naar jullie reactie`s!

Voor de Oceaanzicht kenners die ons vanaf het begin volgen een afbeelding van de eerste website van Oceaanzicht. De tijd staat niet stil!

Eerste website Oceaanzicht
De eerste website van Oceaanzicht