Het aantal corona besmettingen op La Palma is laag. Om bewoners en bezoekers tegen besmetting te beschermen heeft de regering van de Canarische regering enkele maatregelen genomen.

De oceaan bij Lomada Grande (foto: Peter Felix Jacobs)

Voordat je op reis gaat naar La Palma

Covid-19 test, TMA-test

Bij aankomst op La Palma wordt gevraagd naar een negatieve PCR-test of TMA-test. De test moet uiterlijk 72 uur voor aankomst op La Palma worden afgenomen.

Het document (op papier of digitaal) moet de datum en tijdstip van de corona-test vermelden, de identiteit van de drager van het document, de naam van het laboratorium dat verantwoordelijk is voor de verificatie en de aard van de test en het negatieve resultaat.

Wat gebeurt er als je op La Palma aankomt zonder PCR-test of TMA-test?
Kom je zonder test aan op La Palma dan wordt je op het vliegveld naar een aparte ruimte gebracht waar je alsnog een test (tegen betaling) moet laten doen. Het kan zijn dat je een boete moet betalen voor het aankomen op Spaans grondgebied zonder verplichte test.

Wordt je positief getest op corona dan wordt je naar het ziekenhuis gebracht om uit te zieken. Quarantaine is verplicht en mag niet geweigerd worden.

De boete voor het aankomen op La Palma zonder geldige PCR-test, TMA-test is maximaal 6000 euros.

PCR-test op La Palma voor terugkeer
Ook Nederland vraagt om een PCR-test die uiterlijk 72-uur voor terugkeer uit het buitenland moet zijn afgenomen.

Behalve de PCR-test is vanaf 23.01.2021 een extra sneltest voor alle reizigers per vliegtuig of veerboot uit hoogrisicogebieden, waaronder Spanje. De sneltest moet maximaal 4 uur voor vertrek worden afgenomen. Reizigers vanuit Spanje zijn verplicht om na thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine gaan.
Rijksoverheid NL

Laboratorio op La Palma waar je een PCR-test kunt ondergaan:

Tinabana
Avenida El Puente 48
Santa Cruz de La Palma
922 41 02 02

Laboratorio Análisis Clínicos Esteban Brito
Avenida Dr. Fleming 29
38760 Los Llanos
922 46 32 47

Radar-Covid

Het wordt aanbevolen om de radar covid app 48-uur voor vertrek naar La Palma te downloaden.

Met de corona app Radar-COVID wordt je anoniem gewaarschuwd voor het mogelijke contact dat je de afgelopen 14 dagen hebt gehad met een persoon die is geïnfecteerd met covid.19.

Download de Radar Covid app

apps.apple.com
play.google.com/store/apps/

De QR-code

Om toegang te krijgen tot La Palma is het nodig om een QR-code aan te vragen. Bij aankomst op La Palma wordt gevraagd om de QR-code te tonen.

Het formulier om de QR-code te verkrijgen staat online. Na het invullen en versturen van de verklaring  ontvang je een e-mail met een unieke QR-code.

Print de QR-code uit of zet het op je mobiele telefoon en neem het mee.

Bespaar je veel gedoe en stress door thuis bovenstaande formulieren in te vullen.

www.spth.gob.es/create

Op vakantie naar La Palma en het financiële risico beperken

Om het financieel risico voor onze gasten vrijwel uit te sluiten in deze grillige tijden van covid-19 hebben we de voorwaarden van de betaling aangepast.

Lees meer: vakantie-la-palma-covid-19

Maatregelen covid-19 op La Palma

Alle bezoekers moeten zich houden aan de corona-maatregelen op La Palma zoals de anderhalve meter afstand houden, het dragen van een mondkapje in de publieke ruimte, handen wassen en desinfecteren. Het is verboden op openbare plaatsen te roken.

De sfeer op La Palma

Vrijwel alle restaurants en terrassen zijn open. Er worden zelfs culturele activiteiten georganiseerd. Ook de wandelpaden, musea en de stranden zijn geopend. De bewoners houden zich over het algemeen netjes aan de maatregelen.

Foto: Peter Felix Jacobs

De meeste bezoekers op La Palma boeken een vrijstaand vakantiehuis zonder intiem contact met andere bewoners wat de kans op besmetting en het besmetten van de plaatselijke bevolking extreem klein maakt.

Door de maatregel om voor aankomst een corona test te ondergaan, kan iedereen op het eiland er vanuit gaan dat bezoekers niet het virus uit eigen land meenemen  naar La Palma.

Je bent op La Palma meer dan ooit van harte welkom en wordt hier niet met andere ogen bekeken of behandeld als alle andere bewoners op het eiland.

Belangrijke links:

Actuele informatie aantal besmettingen Canarische eilanden.
Klik op Dashboard La Palma en vervolgens op La Palma.
Activos is aantal actuele besmettingen in venster rechtsboven 
Casos positivos
is totaal aantal besmettingen vanaf begin covid-19
Cerrado por alta médica, aantal genezen personen covid-19
Fallecidos
aantal personen overleden covid-19
Totaal aantal bewoners: 82.671 personas

Actuele informatie vliegtickets La Palma
Beschikbare vakantiehuizen op La Palma

Vragen en opmerkingen altijd welkom!

Email: info@oceaanzicht.nl

 

 

 

 

 

We doen onze best om de informatie zo actueel mogelijk te houden maar maatregelen en voorwaarden veranderen snel. Blijf ook zelf allert en win ook zelf informatie in. Oceaanzicht kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen van het geven van verkeerde of achterhaalde informatie.

Ingezonden reactie Hans:

Geniet van het mooie weer en een veilig eiland…., een luxe in deze tijd.

Aan Covid komt spoedig een eind, maar niet aan de behoefte aan zon, warmte, licht, en bewegen in gevarieerde natuur en vooral ook in een veilig milieu!

Deze diamant, isla Bonita, heeft haar aantrekkingskracht nog lang niet verloren!