Het aantal corona besmettingen op La Palma is laag. Om bewoners en bezoekers tegen besmetting te beschermen heeft de regering van de Canarische regering enkele maatregelen genomen.

De oceaan bij Lomada Grande (foto: Peter Felix Jacobs)

Voordat je op reis gaat naar La Palma

Covid-19 test, TMA-test

Bij aankomst op La Palma wordt gevraagd naar een negatieve PCR-test of TMA-test. De test moet uiterlijk 72 uur voor aankomst op La Palma worden afgenomen.

Het document (op papier of digitaal) moet de datum en tijdstip van de corona-test vermelden, de identiteit van de drager van het document, de naam van het laboratorium dat verantwoordelijk is voor de verificatie en de aard van de test en het negatieve resultaat.

Wat gebeurt er als je op La Palma aankomt zonder PCR-test of TMA-test?
Kom je zonder test aan op La Palma dan ontvang je een boete en wordt je op het vliegveld naar een aparte ruimte gebracht waar je alsnog een test (tegen betaling) moet laten doen.

Wordt je positief getest op corona dan wordt je naar het ziekenhuis gebracht om uit te zieken. Quarantaine is verplicht en mag niet geweigerd worden.

De boete voor het aankomen op La Palma zonder geldige PCR-test, TMA-test is maximaal 6000 euros.

PCR-test op La Palma voor terugkeer

Terugkeer naar Nederland:
Optie 1: enkele test
Reizigers moeten een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan laten zien.

Optie 2: dubbele test
Reizigers moeten een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan laten zien en een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland laten zien.

Reizigers vanuit Spanje zijn verplicht om na thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine gaan. Doe een sneltest na 5 dagen en is deze negatief dan kun je uit quarantaine. Voor het volledige overzicht en de aller laatste update ga naar:

Rijksoverheid NL

Terugkeer naar of via Duitsland:
Test voor terugkeer van La Palma naar Duitsland niet verplicht. Na terugkeer in Duitsland moet er binnen 48 uur getest worden. Vanaf de vijfde dag kan een tweede test worden gedaan om de quarantaine te verkorten. Dit mag allebei een antigenentest zijn. Maatregelen veranderen snel, het kan zijn dat deze informatie niet actueel is.

Terugkeer naar België:
Zolang La Palma door BZ-België niet rood is gekleurd is een PCR-test voor terugkeer niet noodzakelijk. Maatregelen veranderen snel, het kan zijn dat deze informatie niet actueel is.

Laboratorio op La Palma waar je een PCR-test en antigenentest kunt ondergaan:
Test moet nuchter worden afgenomen. Neem je paspoort mee!

Vliegveld La Palma

Eurofins Megalab belooft uitslag PCR-test binnen 12 uur.  Uitslag Antigenentest 20 minuten.
Bezoek de website Eurofins Megalab
Download de app
Vul alle gegevens in
Je ontvangt code via email
Kies vliegveld, dag en tijdstip
Betalen kan met creditcard of PayPal
Via email ontvang je QR-code waarmee je je moet melden op het vliegveld bij Eurofins

Tinabana in Santa Cruz en Los Llanos
PCR- test kost € 120 en wordt afgenomen in de ochtend tussen 7.00 en 13.00 uur. Uitslag bekend over 24 uur. Uitslag kan worden verstuurd per email. 

Avenida El Puente 48
Santa Cruz de La Palma
922 41 02 02

Eurofin, Laboratorio González Santiago
Sneltest € 50
Avenida de la Puenta 31
Santa Cruz de La Palma
922 41 29 13

Avda. Venezuela, 10.
CC Trocadero (P.:3ª)
Los Llanos
922 46 47 77

Laboratorio Análisis Clínicos Esteban Brito
PCR- test kost € 110 en wordt afgenomen in de ochtend tussen 7.00 en 11.00 uur. Uitslag zelf ophalen de volgende dag tussen 17 en 19.30 uur. Uitslag antigenentest ontvang je nog dezelfde dag. 

Avenida Dr. Fleming 29
38760 Los Llanos
922 46 32 47

Radar-Covid

Het wordt aanbevolen om de radar covid app 48-uur voor vertrek naar La Palma te downloaden.

Met de corona app Radar-COVID wordt je anoniem gewaarschuwd voor het mogelijke contact dat je de afgelopen 14 dagen hebt gehad met een persoon die is geïnfecteerd met covid.19.

Download de Radar Covid app

apps.apple.com
play.google.com/store/apps/

De QR-code

Om toegang te krijgen tot La Palma is het nodig om een QR-code aan te vragen. Bij aankomst op La Palma wordt gevraagd om de QR-code te tonen.

Het formulier om de QR-code te verkrijgen staat online. Na het invullen en versturen van de verklaring  ontvang je een e-mail met een unieke QR-code.

Print de QR-code uit of zet het op je mobiele telefoon en neem het mee.

Bespaar je veel gedoe en stress door thuis bovenstaande formulieren in te vullen.

www.spth.gob.es/create

Op vakantie naar La Palma en het financiële risico beperken

Om het financieel risico voor onze gasten vrijwel uit te sluiten in deze grillige tijden van covid-19 hebben we de voorwaarden van de betaling aangepast.

Lees meer: vakantie-la-palma-covid-19

Maatregelen covid-19 op La Palma

Alle bezoekers moeten zich houden aan de corona-maatregelen op La Palma. Het dragen van een mondkapje in de publieke ruimte is verplicht.  Het dragen van een mondkapje tijdens het wandelen en sporten in de natuur is niet verplicht.

Op het strand is een mondkapje niet verplicht tijdens het zwemmen en zonnen ( mits 1,5 meter afstand met personen die niet bij de groep samenwonenden horen), maar wel als men in beweging is op het strand.

De sfeer op La Palma

Vrijwel alle restaurants en terrassen zijn open. Er worden zelfs culturele activiteiten georganiseerd. Ook de wandelpaden, musea en de stranden zijn geopend. De bewoners houden zich over het algemeen netjes aan de maatregelen.

Foto: Peter Felix Jacobs

De meeste bezoekers op La Palma boeken een vrijstaand vakantiehuis zonder intiem contact met andere bewoners wat de kans op besmetting en het besmetten van de plaatselijke bevolking extreem klein maakt.

Door de maatregel om voor aankomst een corona test te ondergaan, kan iedereen op het eiland er vanuit gaan dat bezoekers niet het virus uit eigen land meenemen  naar La Palma.

Je bent op La Palma meer dan ooit van harte welkom en wordt hier niet met andere ogen bekeken of behandeld als alle andere bewoners op het eiland.

Belangrijke links:

Actuele informatie aantal besmettingen Canarische eilanden.
Klik op Dashboard La Palma en vervolgens op La Palma.
Activos is aantal actuele besmettingen in venster rechtsboven 
Casos positivos
is totaal aantal besmettingen vanaf begin covid-19
Cerrado por alta médica, aantal genezen personen covid-19
Fallecidos
aantal personen overleden covid-19
Totaal aantal bewoners: 82.671 personas

Actuele informatie vliegtickets La Palma
Beschikbare vakantiehuizen op La Palma

Vragen en opmerkingen altijd welkom!

Email: info@oceaanzicht.nl

 

 

 

 

 

We doen onze best om de informatie zo actueel mogelijk te houden maar maatregelen en voorwaarden veranderen snel. Blijf ook zelf allert en win ook zelf informatie in. Oceaanzicht kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen van het geven van verkeerde of achterhaalde informatie.

Ingezonden reactie Hans:

Geniet van het mooie weer en een veilig eiland…., een luxe in deze tijd.

Aan Covid komt spoedig een eind, maar niet aan de behoefte aan zon, warmte, licht, en bewegen in gevarieerde natuur en vooral ook in een veilig milieu!

Deze diamant, isla Bonita, heeft haar aantrekkingskracht nog lang niet verloren!