Het aantal corona besmettingen op La Palma is laag. Om bewoners en bezoekers tegen besmetting te beschermen heeft de regering van de Canarische regering enkele maatregelen genomen.

De oceaan bij Lomada Grande (foto: Peter Felix Jacobs)

Voordat je op reis gaat naar La Palma

Covid-19 test, TMA-test, Antigenentest, QR-code, eu vaccinatiepaspoort/ corona-reis QR-app.

Bij aankomst op La Palma wordt gevraagd naar een negatieve PCR-test of Antigeentest. De PCR-test moet uiterlijk 72 uur, en de antigenentest 48 uur voor aankomst op La Palma worden afgenomen. Een test is niet nodig wanneer je een eu vaccinatiepaspoort of een geel vaccinatieboekje kunt laten zien.

Het document (op papier of digitaal) moet de datum en tijdstip van de corona-test vermelden, de identiteit van de drager van het document, de naam van het laboratorium dat verantwoordelijk is voor de verificatie en de aard van de test en het negatieve resultaat.

Gevaccineerde inwoners van EU-landen waaronder Nederland en België kunnen zonder een corona-test Spanje binnenkomen.
Belangrijk! Informeer je uitvoerig over welke documenten recht geven om aan te tonen dat je ook werkelijk gevaccineerd bent.
Bestudeer de informatie via de volgende link: belangrijke-wijzigingen-corona-eisen- spanje

Nederlanders kunnen vanaf 24 juni de CoronaCheck-app downloaden https://coronacheck.nl/nl/
Meer informatie EU vaccinatie paspoort: rijksoverheid.nl coronabewijs-voor-reizen

België EU vaccinatie paspoort meer informatie op: Meer informatie: vanaf-16-juni-kunnen-inwoners-van-belgie-het-eu-digitale-covid-certificaat-krijgen/

Vergeet niet om 48 uur voor vertrek naar La Palma de QR-code te downloaden. Zie de informatie op deze pagina.

Wat gebeurt er als je op La Palma aankomt zonder PCR-test of antigenentest of EU vaccinatiepaspoort?
Kom je zonder test aan op La Palma dan ontvang je een boete en wordt je op het vliegveld naar een aparte ruimte gebracht waar je alsnog een test (tegen betaling) moet laten doen.

Wordt je positief getest op corona dan wordt je naar het ziekenhuis gebracht om uit te zieken. Quarantaine is verplicht en mag niet geweigerd worden.

De boete voor het aankomen op La Palma zonder geldige PCR-test, TMA-test is maximaal 6000 euros.

Terug naar huis

Nederland:

Nederlanders die vanaf 18 juli terugkeren hoeven in Nederland vanaf 12 jaar niet in thuisquarantaine, maar moeten wel een negatief testbewijs, PCR- of antigeentest of een vaccinatie- of herstelbewijs laten zien. Dat kan bijvoorbeeld met de CoronaCheck-app.

Voor het volledige overzicht en de aller laatste update ga naar:

Rijksoverheid NL

Wat is EU-digitale Covid certificaat en vanaf wanneer mogelijk in NL?

Duitsland:
Test voor terugkeer van La Palma naar Duitsland niet verplicht. Maatregelen veranderen snel, het kan zijn dat deze informatie niet actueel is.

België:
Zolang La Palma door BZ-België niet rood is gekleurd is een PCR-test voor terugkeer niet noodzakelijk. Maatregelen veranderen snel, het kan zijn dat deze informatie niet actueel is.

Informatie 20.07.2021 wijzigingen-belgie-voor-terugreizen-uit-europese-hoogrisicolanden-zoals-spanje/

EU-digitale Covid certificaat Belgie 

Laboratorio op La Palma waar je een PCR-test en antigenentest kunt ondergaan:


Test moet nuchter worden afgenomen. Neem je paspoort mee!

Vliegveld La Palma

Eurofins Megalab belooft uitslag PCR-test  € 70 en Antigenentest. Uitslag binnen 12 uur.
Bezoek de website Eurofins Megalab
Download de app
Vul alle gegevens in
Je ontvangt code via email
Kies vliegveld, dag en tijdstip
Betalen kan met creditcard of PayPal
Via email ontvang je QR-code waarmee je je moet melden op het vliegveld bij Eurofins

Santa Cruz 
PCR- test kost € 120 en wordt afgenomen in de ochtend tussen 7.00 en 13.00 uur. Uitslag bekend over 24 uur. Uitslag kan worden verstuurd per email. 

Tinibana
Avenida El Puente 48
Santa Cruz de La Palma
922 41 02 02

Laboratorio González Santiago
Sneltest € 50
Avenida de la Puenta 31
Santa Cruz de La Palma
922 41 29 13

Los LLanos
Laboratorio Análisis Clínicos Esteban Brito
PCR- test kost € 110 voor de Antigenentest betaal je € 40. Uitslag PCR-test zelf ophalen de volgende dag tussen 17 en 19.30 uur. Uitslag antigenentest ontvang je binnen 20 minuten. Afspraak maken is niet nodig. De test wordt afgenomen tussen 7 en 11 uur behalve op zondag.

Avenida Dr. Fleming 29
38760 Los Llanos
922 46 32 47

Tinibana
Avda. Venezuela, 10.
CC Trocadero (P.:3ª)
Los Llanos
922 46 47 77

De QR-code

Om toegang te krijgen tot La Palma is het nodig om een QR-code aan te vragen. Bij aankomst op La Palma wordt gevraagd om de QR-code te tonen.

Het formulier om de QR-code te verkrijgen staat online. Na het invullen en versturen van de verklaring  ontvang je een e-mail met een unieke QR-code.

Print de QR-code uit of zet het op je mobiele telefoon en neem het mee.

Bespaar je veel gedoe en stress door thuis bovenstaande formulieren in te vullen.
Mijn ervaring: Het was lastig om het formulier online in te vullen om de QR-code te verkrijgen. Tijdens de vliegreis naar de Canarische eilanden werd er in het vliegtuig voor iedereen die niet in het bezit was van een QR-code een formulier uitgedeeld om toch Spanje binnen te kunnen komen.

www.spth.gob.es/create

Op vakantie naar La Palma en het financiële risico beperken

Om het financieel risico voor onze gasten vrijwel uit te sluiten in deze grillige tijden van covid-19 hebben we de voorwaarden van de betaling aangepast.

Lees meer: vakantie-la-palma-covid-19

Maatregelen covid-19 op La Palma

Het dragen van een mondkapje is vanaf 26 juni  in de publieke ruimte is niet langer verplicht.

De sfeer op La Palma

Vrijwel alle restaurants en terrassen zijn open. Er worden zelfs culturele activiteiten georganiseerd. Ook de wandelpaden, musea en de stranden zijn geopend. De bewoners houden zich over het algemeen netjes aan de maatregelen.

Foto: Peter Felix Jacobs

De meeste bezoekers op La Palma boeken een vrijstaand vakantiehuis zonder intiem contact met andere bewoners wat de kans op besmetting en het besmetten van de plaatselijke bevolking extreem klein maakt.

Door de maatregel om voor aankomst een corona test te ondergaan, kan iedereen op het eiland er vanuit gaan dat bezoekers niet het virus uit eigen land meenemen  naar La Palma.

Je bent op La Palma meer dan ooit van harte welkom en wordt hier niet met andere ogen bekeken of behandeld als alle andere bewoners op het eiland.

Belangrijke links:

Actuele informatie aantal besmettingen Canarische eilanden.
Klik op Dashboard La Palma en vervolgens op La Palma.
Activos is aantal actuele besmettingen in venster rechtsboven 
Casos positivos
is totaal aantal besmettingen vanaf begin covid-19
Cerrado por alta médica, aantal genezen personen covid-19
Fallecidos
aantal personen overleden covid-19
Totaal aantal bewoners: 82.671 personas

Actuele informatie vliegtickets La Palma
Beschikbare vakantiehuizen op La Palma

Vragen en opmerkingen altijd welkom!

Email: info@oceaanzicht.nl

We doen onze best om de informatie zo actueel mogelijk te houden maar maatregelen en voorwaarden veranderen snel. Blijf ook zelf allert en win ook zelf informatie in. Oceaanzicht kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen van het geven van verkeerde of achterhaalde informatie.

Ingezonden reactie van Filip 20.07.2021

Dag Siepko en Marjan,

Wij zitten nu bijna twee weken hier in La Palma, morgen keren we alweer huiswaarts.

Het gaat er hier in La Palma heel veilig aan toe, niet enkel omdat hier geen massa’s mensen zijn en de uitstapjes vooral prachtige natuurwandelingen zijn. De mensen zelf dragen hier ook veel consequenter dan in onze lage landen overal een mondmasker, ook als ze helemaal alleen op de straat zijn en zelfs als ze alleen in de auto zitten (beetje vreemd zicht wel).

Wij voelen ons hier dus echt heel veilig. La Palma wordt onterecht over eenzelfde COVID-kam geschoren als de zwaarder toeristische Canarische eilanden zoals Tenerife. Wij zien geen reden om niet te komen (behalve als je geen vlucht hebt natuurlijk). En het op de vlucht zelf zo veilig mogelijk houden uiteraard, met een ffp2 mondmasker op waarmee je jezelf beter beschermt en handen regelmatig ontsmetten.

Wij gaan morgen heel voldaan en met een koffer vol prachtige herinneringen weer naar België waar er ons meer risico’s lijken dan hier. Gelukkig zijn we wel al volledig gevaccineerd. Hou moed, het komt goed!