De vulkaan blijft stomen, La Palma groeit sneller dan de Hollanders nieuw land konden maken door het opwerpen van dijken en het wegpompen van water.

Tot de dag van gisteren lukte het niet om een regel te lezen in een boek, ik zag de letters wel staan maar zag het verband niet tussen de woorden. Muziek kwam als blubber uit de speakers. Er was in mijn hoofd alleen maar plaats voor de krankzinnige situatie die zich op enkele kilometers van ons huis afspeelt.

Optimisme
Vandaag is alles anders, er is weer optimisme. We horen van de bewoners zelf die hun huis zijn verloren dat er waarschijnlijk de volgende maand al een vergoeding komt. Met alleen nog een koffer met kleren en een tandenborstel is er dan ineens toch perspectief.

Er worden nieuwe plannen gemaakt. En wat we iedere keer opnieuw terughoren is: ´  We blijven op La Palma en wat er ook gebeurt, we hebben elkaar.`

De lava kruipt dichter bij Casa Cerca en het huis van vrienden. De familie is geëvacueerd, het verjaardagsfeestje gaat zaterdag hoe dan ook door.

Kinderfeestje
Voor de een is het oordeel al geveld voor een ander blijft het de komende uren, dagen, misschien wel weken spannend. De lavarivier kruipt naar het huis van onze vrienden maar het kinderfeestje gaat zaterdagmiddag hoe dan ook door.

Een Spaanse traditie op kinderfeestjes is de piñata gevuld met lekkers. De piñata wordt in een boom gehangen en na het zingen van cumpleaños feliz geopend waarna er een regen van snoep over de kinderen neerdaalt.

Deze piñata is handgemaakt op La Palma en bedoeld om te vullen met snoep. Na het zingen van cumpleaños feliz wordt de piñata geopend en regent het lekkers.

Glimlach
Marjan mocht deze ochtend de piñata kopen, een op La Palma met de hand gemaakte leeuw. Met de vrolijke leeuw liep Marjan door Los Llanos waar mensen spontaan begonnen te klappen en er een glimlach werd getoverd op bezorgde gezichten.

Wat er ook gebeurt, de verjaardagen van de kinderen op La Palma gaan door.

Donaties zijn meer dan welkom op het banknummer van de gemeente El Paso! 

Naam Ayuntamiento El Paso de la Palma
Banknummer ES57 3076 0480 6710 0761 6723
Bank CAJA RURAL DE TENERIFE

Maak een bankstorting o.v.v. APORTACION ERUPCION VOLCANICA

Meest gestelde vragen

Dagboek vulkaanuitbarsting La palma 2021